Annons
Annons

8 mer färgstarka tillbehör till påskbuffén

Så vad blir det för mat i påsk? Samma gamla vanliga eller vågar du variera dig en smula? I så fall tipsar vi här om några annorlunda och färgstarka tillbehör till påskbufféns förrättsbord.

Redaktionen

3 april, 2015
8 mer färgstarka tillbehör till påskbuffén
Dela inlägget

Så vad blir det för mat i påsk? Samma gamla vanliga eller vågar du variera dig en smula?
I så fall tipsar vi här om några annorlunda och färgstarka tillbehör till påskbufféns förrättsbord.

1. Rotsellerislaw
En spännande variant på traditionell coleslaw. Mycket gott tillbehör med lågt GI. Passar perfekt på de flesta festbord.

2. Rosésallad med jalapèno och rostade solrosfrön
En färgglad, annorlunda och mycket god sallad med härligt sting.

3. Brysselkål med äpple, tranbär och salmbärs-balsamicosås
Ett gott och nyttigt alternativ istället för till exempel potatis, ris eller pasta. Kan dessutom varieras till oändlighet.

4. Krispig rödbetssallad
Grymt god liten rätt. Valnötter, brieost och rödbetor gör den här salladen till en riktig pärla.

5. Fylld rödlök med parmesan och balsamvinäger
Ett riktigt kul och mycket gott tillbehör som tillagas i foliepaket – i ugn eller på grillen. För grilla kan man göra året om, även till påsk! 🙂

6. Tunnbrödssticks
Ett helt fenomenalt tilltugg till alla festliga tillfällen. Dina vänner kommer att undra i från vilken delikatessbutik du köp dessa sticks!

7. Gröna plättar med lax
Om du satsar på läckra små tilltugg till påskbuffén är dessa plättar perfekta. De tillagas enkelt i ett plättjärn och receptet ger cirka 30 stycken.

8. Vacker förrätt med stenbitsrom
Gott, snabbt och framför allt superlätt och väldigt högtidligt. En bra LCHF-förrätt att komma ihåg till vilken fest som helst.

Läs också: 4 recept på mer spännande sill

Av Isabelle Hedander

Annons
Annons