Agnes Gällhagen

Yoghurt & Mangoparfait med dold överraskning

23 mars, 2014 | Kommentera (0)

IMG_1281

Glad söndag!
Igår firade jag min 25årsdag (som egentligen är på onsdag), med superfrukost, efterrätt till lunch (bästa!) och vegetariskt knytkalas med vänner på kvällen. Det finns nog inget bättre sätt att fira saker på än med god mat. Faktum är att det nog inte finns någonting överhuvudtaget som är bättre än god, vällagad mat. Fina råvaror, välkomponerade måltider, en perfekt mogen mango. Sådana små saker kan verkligen göra mig helt lycklig. Vad fantastiskt det är med mat ändå!

Till födelsedagsfrukost åt jag en parfait-liknande historia i form av (gömd) turkisk yoghurt, agaverostade valnötter och pumpakärnor, raw kokoschips och en mango- och banankräm på toppen. För att göra det lite extra festligt dekorerade jag hela kalaset med tre sorters frön (svarta/vita sesamfrön samt chiafrön). Utanför bilden: Bovete & Mandelscones med brunost och gurka. Frukost alltså!! <3

IMG_1256

Yoghurt & Mangoparfait med dold överraskning
1 person

1 dl turkisk yoghurt, blandad med en skvätt vatten
en liten näve valfria nötter och frön, gärna ugnsrostade
några raw kokoschips

1/2 mogen mango
1/2 mogen banan
1 klyfta citron, juice

agavesirap, kokosolja & havssalt till ugnsrostade nötter
sesamfrön & chiafrön till garnering

Gör såhär:
1. Börja med att rosta nötterna. Detta kan göras i förväg. Blanda ca 1 msk agave, 1 tsk kokosolja samt några nypor havssalt ihop med 2-3 dl valfria nötter och frön. Rosta på bakplåtspapper i ca 10-15 min i ugnen (180 grader). Låt svalna helt. Förvara i glasburk.

2. Blanda turkisk yoghurt med en skvätt vatten (pga så trög konsistens annars). Lägg i botten av en skål. Fyll på med nötter och kokoschips.

3. Mixa mango, banan och citron, ev. med en skvätt vatten. Häll blandningen över yoghurten, nötterna och kokoschipsen. Garnera med frön. Klart!

IMG_1269

Postad: 23 mars, 2014 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Frukost, Hälsa, Kost, Okategoriserade, Personligt, Recept, Smoothie, Vegetariskt | Etiketter: , , , , , | Kommentera (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Agnes Gällhagen
Ålder: 24 år.
Bor: Kollektiv i 20-talsvilla i Mölndal, utanför Göteborg.
Familj: Mamma, pappa och lillebror i Stockholm.
Sysselsättning: Skribent, hobby-matkreatör och studerar Humanekologi. www.foodandgreenforests.com.
Om mig: Matglad och litteraturslukande humanekolog som inleder varje dag med flytande frukt (aka liquid sunshine), predikar om vegetarianism, springer långt i skogen, pysslar med nya recept och arrangerar matstilleben så fort tillfälle ges.
Fokus just nu: Ha kul, prova nytt, lära mig saker och försöka att inte vara överambitiös. Keep calm and drink juice, helt enkelt!
Om bloggen: Här på Smoothiebloggen finner du recept och inspiration på juicer, smoothies, frukostar, efterrätter och mellanmål, en och annan personlig anekdot, texter om hälsa & kost, och annat som jag tycker är viktigt, eller bara alldeles rawsome!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.