Agnes Gällhagen

Bovetepannkakor med timjansrostade körsbärstomater, getost och dadel & balsamicokräm

4 april, 2014 | Kommentera (3)

IMG_1347
Jag har blivit helt nyförälskad i frukost på senaste, och kan drömma om smoothie bowls, ugnsbakad havregrynsgröt, fruktsallad, yoghurt med rostad müsli, knäckebröd med goda pålägg etc. etc… Denna vecka har jag flyttat, har således både begränsat med tid och begränsat med uppackad köksutrustning till att hålla på och experimentera i köket. Sitter därför och drömmer om förra helgens brunch deluxe! Krispiga, tunna bovetepannkakor med ugnsrostade körsbärstomater, timjan, mjuk getost och sötsyrlig och trögflytande dadel & balsamicokräm. Alltså!!! Detta är mitt bästa tips till er inför helgen. Själv ska jag hinna med en miljard (roliga) saker, som att gå på tur i skogen, äta på restaurang, gå på vernissage, gå på loppis, inviga odlingslådan, packa upp etc. Pannkaksreceptet kommer från Anna Skipper, resten är nån slags improvisation. Nedan kan du läsa ett ungefärligt recept. Alltså lova att prova! Receptet är vegetariskt samt glutenfritt.
IMG_1351

Bovetepannkakor
Se recept.

Timjansrostade körsbärstomater
1 paket körsbärstomater på kvist
några kvistar timjan
olivolja
agavesirap eller honung
salt och peppar

Dadel & Balsamicokräm
4 dadlar, urkärnade
ca 4 msk balsamvinäger
en skvätt agavesirap
en skvätt vatten

getost och valfria frön att toppa med

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj tomaterna och lägg i en ugnsfast form. Ringla olja och agavesirap (eller honung) över tomaterna. Salt och peppra. Klipp lite färsk timjan över. In i ugnen för 25-30 minuters rostning.

2. Vispa ihop pannkakssmeten enligt länkens anvisningar. Låt stå.

3. Mixa dadlar, balsamvinäger, agavesirap och vatten till en slät kräm med hjälp av en stavmixer. Ställ åt sidan.

4. Stek pannkakorna i riktigt smör, gärna saltat. Inget lätt och lagom här inte! Kokosolja går också bra.

5. Toppa de färdiga pannkakorna med några tomater, bitar av getosten, lite ringlad dadel & balsamicokräm samt sesamfrön eller annat valfritt frö. Ät medan det är varmt!

Smaklig måltid! Agnes

IMG_1336

Postad: 4 april, 2014 Av: Agnes Gällhagen Kategori: Frukost, Kost, Okategoriserade, Recept, Vegetariskt | Etiketter: , , , | Kommentera (3)

Det finns 3 kommentarer:

Bovetepannkakor med timjansrostade körsbärstomater, getost och dadel & balsamicokräm

  1. Sofia skrev den

    Mycket inspirerande blogg! Tycker mycket om dina bilder. Vad använder du för kamera/redigeringsprogram?

    • Agnes Gällhagen skrev den

      Hej Sofia!

      Tack så jättemycket! Det glädjer 🙂
      Jag använder en gammal Canon EOS 350D med standardobjektiv och redigerar i Lightroom.

      Allt gott!
      Agnes

  2. Patrik skrev den

    Gaah! Måste prova!! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sök i bloggen

Om bloggen:


Namn: Agnes Gällhagen
Ålder: 24 år.
Bor: Kollektiv i 20-talsvilla i Mölndal, utanför Göteborg.
Familj: Mamma, pappa och lillebror i Stockholm.
Sysselsättning: Skribent, hobby-matkreatör och studerar Humanekologi. www.foodandgreenforests.com.
Om mig: Matglad och litteraturslukande humanekolog som inleder varje dag med flytande frukt (aka liquid sunshine), predikar om vegetarianism, springer långt i skogen, pysslar med nya recept och arrangerar matstilleben så fort tillfälle ges.
Fokus just nu: Ha kul, prova nytt, lära mig saker och försöka att inte vara överambitiös. Keep calm and drink juice, helt enkelt!
Om bloggen: Här på Smoothiebloggen finner du recept och inspiration på juicer, smoothies, frukostar, efterrätter och mellanmål, en och annan personlig anekdot, texter om hälsa & kost, och annat som jag tycker är viktigt, eller bara alldeles rawsome!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.