Annons
Annons

Ängsgratäng

En härlig kycklinggratäng som har lika många vackra färger som en äng. Till saken hör att just den dagen då jag lagade denna hade jag plockat det mesta av det gröna från mina egna land. Den är krämig och god och passar alla, gammal som ung.

7 februari, 2013
Ängsgratäng
Dela inlägget

En härlig kycklinggratäng som har lika många vackra färger som en äng. Till saken hör att just den dagen då jag lagade denna hade jag plockat det mesta av det gröna från mina egna land. Den är krämig och god och passar alla, gammal som ung.

Portioner: 6

Ingredienser

1 kg kycklingfilé
1 kg potatis
1 dl grädde
3 dl mjölk (alla mjölkprodukter kan ersättas med laktosfritt)
1,5-2 dl kesella (valfri fetthalt)
4-5 tomater
1-2 paprikor (gröna eller gula)
1 rejält knippe mangold eller spenat
1 liten chili (kan uteslutas)
3-4 vitlöksklyftor
paprika pulver efter smak.
salt och peppar
lite olja att bryna mangolden/spenaten i.

Gör så här

Börja med att skala och skiva potatisen, sätt på den att förkoka tills den är knappt klar, cirka 10 minuter.
Under tiden fräs upp mangon och låt de rivna vitlöksklyftorna gå med på slutet.
Skiva potatisen, strimla paprikorna och dela kycklingen i mumsbit stora bitar.
Blanda samman grädde, mjölk och kesella. Tillsätt paprika pulver och den fint hackade chilin.
Varva nu potatis, kycklin, paprika och den frästa mangolden i en ungsfast form.
Glöm inte salta och peppra mellan lagren ibland.
Häll till sist på mjölk blandningen.
Ställ in i 200 grader varm ugn i cirka 45 minuter.
Kontrollera att kycklingen är genom stekt.

Servera med en härlig sallad och ett gott bröd

Smaklig spis

Annons
Annons