Annons
Annons

Bananplättar med raw lingonglass

Plättar är roligt och gott att äta. De är små munsbitar som passar bra både som frukost, lunch och mellanmål. Förutsatt att de är nyttiga förstås. Och vilken tur - för det är dessa! :) Och helt fria från gluten- och mjölk.

Redaktionen

20 maj, 2015
Bananplättar med raw lingonglass
Dela inlägget

Plättar är roligt och gott att äta. De är små munsbitar som passar bra både som frukost, lunch och mellanmål.
Förutsatt att de är nyttiga förstås.
Och vilken tur – för det är dessa! 🙂 Och helt fria från gluten- och mjölk.

 

Portioner: 21

Ingredienser

Plättar:
4 ekologiska ägg
1 dl ekologisk havregrädde
2 ekologiska bananer
Salt

Valfritt: gurkmeja (i hälften av plättarna på bilden)

Läs också: Därför ska du äta gurkmeja

Glass:
1 frusen ekologisk banan (infrusen i skivor)
1 dl frusen mango
valfri mängd lingon – frusna eller färska

Gör så här

Plättar:
Rör samman i mixer eller matberedare. Stek i ekologiskt kokosfett och lite olja.

Glass:
Mixa samman i matberedare till du är nöjd med konsistensen. Servera gärna med hela bär till.

Läs också: Rent mjöl i påsen? Här är guiden till 9 olika sorters mjöl – varav 7 glutenfria

Annons
Annons