Annons
Annons

Saffransbiscotti

Adventsbaka utan vitt mjöl och socker. Här hittar du ett gott recept på saffransbiscotti.

Redaktionen

30 november, 2012
Saffransbiscotti
Dela inlägget

Adventsbaka utan vitt mjöl och socker. Här hittar du ett gott recept på saffransbiscotti.

Ingredienser

5 dl mandelmjöl
50 g grovhackade mandlar (skållade)
1 ägg
0,5 dl Swetex (alternativt 1 dl Sukrin)
1 g saffran
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver

Gör så här

Blanda ägg, Swetex, saffran, salt och de grovhackade mandlarna i en skål.
Blanda mandelmjöl och bakpulver.
Häll sedan mjölblandningen i skålen med resterande ingredienser.
Knåda till en jämn massa och rulla ut på en bakplåtsklädd plåt och forma två lika stora längder.
Grädda i cirka 25 minuter på 175 grader. Låt längderna svalna något, skär sedan till skorporna och lägg de med snittytan uppåt på plåten.
Grädda skorporna i ytterligare cirka 30-35 minuter på 100 grader. Vänd så att andra snittytan pekar uppåt efter halva tiden. Skorporna kan gärna ligga kvar i ugnen med något öppen lucka på eftervärmen över natten.

Annons
Annons