Annons
Annons

Bönbollar, tomatsås och pasta

Enkel och god vegetarisk middag.

Redaktionen

6 maj, 2013
Bönbollar, tomatsås och pasta
Dela inlägget

Enkel och god vegetarisk middag.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Kureras blogg Groddat är godast.
https://kurera.se/groddat-ar-godast/.

Ingredienser

Bönbollar
390 gram (en tetra) kidneybönor
0,5 dl ströbröd
Gurkmeja, salt och peppar.

Tomatsås
Lök
Vitlök
1 msk tomatpure
Olivolja
En burk hela tomater
2 soltorkade tomater
Balsamicovinäger

Gör så här

Bönbollar
Mixa kidneybönor med ströbröd i din matberedare.
Tillsätt gurkmeja, salt och peppar.
Degen känns som playdoh. Rulla sedan till bollar som du steker i kokosfett.

Tomatsås
Mjukstek en finhackad lök med vitlök och 1 matsked tomatpure i olivolja.
Tillsätt en burk hela tomater, 2 soltorkade tomater, kryddor och balsamicovinäger.
Låt helst koka någon timme om du har tid.
Mixa såsen slät med mixerstaven.

Annons
Annons