Annons
Annons

Vårig Brittatårta

Vårinspireras i köket och baka en god Brittatårta med smak av hallon.

Redaktionen

12 mars, 2013
Vårig Brittatårta
Dela inlägget

En underbar Brittatårta med smaker av vår och hallon. Helt utan vetemjöl och socker.

Ingredienser

Sockerkakssmet
100 gram smält smör
1 dl sukrin
4 äggulor
1 dl mjölk
3 dl mandelmjöl
3 tsk bakpulver

Maräng
1 dl sukrin
4 äggvitor

Garnering
Mandelflagor

Fyllning
3 dl grädde
Hallon eller valfria bär

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i en ugnsform cirka 35 x 25 centimeter.
Vispa smör och sukrin poröst.
Separera äggulor och vitor. Rör ner äggulorna i sockerkakssmeten.
Tillsätt mjölken och mandelmjölet blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
Gör marängen genom att vispa äggvitorna och sukrin till ett fast skum.
Bred ut sockerkakssmeten i formen, bred marängen ovanpå.
Strö över mandel. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter.
Låt svalna och dela sedan på mitten.
Lägg grädde och bär mellan halvorna.

Hallongrädde
Vispa grädden och rör sedan i hallonen i grädden så att den blir rosa.

Annons
Annons