Annons
Annons

Cashewglass med chai och lucuma

Superfrukten lucuma har kallats ”inkafolkets guld”. Den är mycket näringsrik och har en smak med toner av äkta vanilj och kola. Därför passar den mycket bra i smoothies och efterrätter. Denna fantastiska glass är nötig och fyllig med smak av chaikryddor.

Redaktionen

13 augusti, 2015
Cashewglass med chai och lucuma
Dela inlägget

Superfrukten lucuma har kallats ”inkafolkets guld”. Den är mycket näringsrik och har en smak med toner av äkta vanilj och kola. Därför passar den mycket bra i smoothies och efterrätter. Denna fantastiska glass är nötig och fyllig med smak av chaikryddor.

Ska man äta glass blir upplevelsen bara ännu bättre om glassen är av det nyttigare slaget – men fortfarande god. Visst håller du med?
Då är det här receptet – och Kureras andra nyttiga glassrecept – för dig.

Lucuma finns i pulverform och går att köpa i hälsokostbutiker.
Läs också: 9 mer hälsosamma alternativ till vitt socker

Annons
Fakta

Tips!

Det som blir kvar av kokosgrädden när den delat sig kan med fördel användas i en smoothie eller
liknande.

Receptet är skapat av vår fantastiska gastronomvän Maya Dilek.

4
1 påse ekologiskt chai-te
1 nypa vaniljpulver
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
1 dl kokossocker
1,5 dl vatten
2 msk lucumapulver
1 msk agavesirap
1 burk kyld kokosgrädde
200 g blötlagda cashewnötter

Läs också: Här är nötterna som är bäst – och sämst – för din hälsa

Annons
Annons