Annons
Annons

Chaga – vårt nya penicillin?

Chagan är antibakteriell, antifungal, anticandida och antivirus och hela tiden upptäcker man nya användningsområden. På grund av dess många hälsoegenskaper, och att den är så starkt antibakteriell, har allt fler experter hävdat att den oftare skulle kunna användas som komplementär behandling vid olika tillstånd, och inte minst som ett komplement till antibiotika.

Redaktionen

30 april, 2016
Chaga – vårt nya penicillin?
Dela inlägget

Chagan är antibakteriell, antifungal, anticandida och antivirus och hela tiden upptäcker man nya användningsområden.
På grund av dess många hälsoegenskaper, och att den är så starkt antibakteriell, har allt fler experter hävdat att den oftare skulle kunna användas som komplementär behandling vid olika tillstånd, och inte minst som ett komplement till antibiotika.

Forskning på chaga påbörjade i Ryssland på 50-talet och redan i mitten på 70-talet gjordes en studie av prof. E.A Dosychev och V.N Bystrova och publicerades i Vestnik Dermatologii i Venerologii på chaga som behandling för psoriasis. Av de 50 deltagarna, blev 100 procent kurerade.

Läs också: Chaga – medicinalsvampen som är på din sida

Antibiotikaresistensen ökar
Enligt en studie av Professor Jordan K. Ziawiony på Department of Pharmacognosy, University of Mississippi fann man att chagans antibakteriella egenskaper är så starka att de kan bli ett alternativ och/eller komplement till antibiotika. Vilket är viktigt när antibiotikaresistensen globalt ökar i stor utsträckning.

Läs också: Livsmedelsverket: ”Antibiotikaresistenta bakterier – vår tids största folkhälsoproblem

Torkad sprängticka från björk som te
Chaga anses vara kungen av medicinalsvampar och finns att köpa som te i hälsobutiker. Det är då sprängticka (chaga) från björk och innehåller naturligt vitaminer, mineraler och spårämnen. Den är torkad och mald till en storlek som passar för tesilar. Tesorten är väldigt uppskattad av många och har en smak av vanilj.

Läs också: Upptäck chaga-te, en gyllene superdryck med smak av vanilj

Av Pia Andrea

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons