Annons
Annons

Cheesecake utan ägg och mjölk

Här får du chansen att bjuda alla krångliga vegosar på något otroligt lyxigt! Här är ett recept på en riktigt god, matig och djurvänlig påskcheesecake – toppad med tångrom. Denna fantastiska rätt serveras kyld och passar perfekt till påsk och midsommar.

Redaktionen

23 mars, 2016
Cheesecake utan ägg och mjölk
Dela inlägget

Här får du chansen att bjuda alla krångliga vegosar på något otroligt lyxigt!
Här är ett recept på en riktigt god, matig och djurvänlig påskcheesecake – toppad med tångrom. Denna fantastiska rätt serveras kyld och passar perfekt till påsk och midsommar.

Det här är helt vegetarisk mat och cheesecaken är toppad med tångrom, som finns i de allra flesta butiker intill annan rom. Den är sedan fylld med med rökt vegofisk från Astrid och Aporna.
Du kan självklart fylla och toppa med vad du vill, men den här kombinationen är oslagbar.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Vegokoll.se.
Vill du ha mer inspiration och fler recept? Då kan du beställa Vegokolls inspirationsmagasin kostnadsfritt här.

Botten
250 g kavring eller riktigt mörkt rågbröd
50 g mjölkfritt margarin

Fyllning
200 – 300 gram rumsvarm mjölkfri färskost (soja-, cashew- eller risbaserad)
2 – 3 msk riven pepparrot (en liten tub på 45 g)
1 msk dijonsenap
100 – 150 gram rökt vegoskinka eller vegofisk
lite salt och peppar efter smak
3,5 dl vegetabilisk grädde
2 tsk agaragarpulver (inte flingor – då behövs ungefär ½ deciliter) finns i asiatiska butiker eller på nätet

Topping
Hackad rödlök
Hackad gräslök
Tångrom i olika färger, den gröna med wasabi passar fint ihop med pepparroten!
Mixa eller smula söner kavringen och blanda med margarinet. Pressa ner i en springform på mellan 20 – 24 centimeter.

Läs också: 9 alternativ till komjölksprodukter

Annons
Annons