Annons
Annons

Chiagröt

Chiafrön är en av växtrikets bästa omega-3-källor viktigt för hjärnfunktionen och hjärnutvecklingen hos barn. Innehåller åtta gånger mer omega-3 än lax.

Redaktionen

19 november, 2012
Chiagröt
Dela inlägget

Chiagröt ingredienser
2 msk blötlagda chiafrön (hela eller malda)
Några hallon
1/2 liten banan
lite vatten
en nypa vaniljpulver

Gör så här
Blötlägg chiafröna (hela eller malda), 1 del frö och cirka 9 delar vatten.
Rör om tills det blivit lite geléaktigt.
Mixa allt med stavmixern, väldigt enkel och mycket nyttigt.
Håller upp till två veckor i kylskåpet.

Kuriosa (från Rawfoodfamiljen)
Chiafrön har använts i tusentals år men är en relativt ny produkt som introducerades på den europeiska marknaden 2009. Chiafrön är en av växtrikets bästa omega-3 källor som är viktigt för hjärnfunktionen och hjärnutvecklingen hos barn, dessutom innehåller de rätt balans mellan omega 3 och omega 6. Fröna innehåller åtta gånger mer omega-3 än lax. Chiafrön binder upp till 12 gånger sin egen vikt, är super för vätskebalansen och underlättande för matsmältningen. Fröna innehåller bland annat mängder av magnesium, tre gpbger mer järn än spenat och fem gånger mer kalcium än mjölk, samt kostfiber, essentiella aminosyror och antioxidanter. Chia ger också en jämnare blodsockernivå.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från bloggen Rawfoodfamiljen.
www.kurera.se/rawfoodfamiljen.

Annons
Annons