Annons
Annons

Chokladdoppade pistaschfyllda aprikoser

Nyttigt, gott och naturligt. Godis med det lilla extra helt enkelt.

Redaktionen

28 mars, 2013
Chokladdoppade pistaschfyllda aprikoser
Dela inlägget

Nyttigt, gott och naturligt. Godis med det lilla extra helt enkelt.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm som bloggar om mat på Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Ingredienser

20 torkade aprikoser
1 dl pistaschnötter
1 msk sukrin
1 msk vispgrädde
50 g mörk choklad 70%
50 g kokosfett, ekologiskt

Gör så här

Lägg ut aprikoser på ett bakplåtspapper.
Skär en skåra längs aprikosens ena sida så att du får en liten ficka.
Mät upp nötter och mixa dem så att det blir ett fint mjöl.
Häll på grädde och sukrin och fortsätt mixa till en tjock massa.
Forma en liten bit av massan till en liten korv, och fyll varje aprikos.
Värm kokosfett med choklad över ett vattenbad.
Doppa ena änden av aprikosen i chokladen.
Lägg på bakplåtspapper och ställ kallt.
Förvara i kylskåp.

Annons
Annons