Annons
Annons

Chokladiga rawfoodbollar

Det här är receptet på mumsigt chokladiga rawfoodbollar kommer från Kureras bloggare Bella Håkansson som kallar dem "bästa bollarna hittills!" Hon tipsar om att det går att hälla på en skvätt espresso (inte så raw men ändå) för den som vill ha bollarna ifred från barnen. Smart!

Redaktionen

16 oktober, 2015
Chokladiga rawfoodbollar
Dela inlägget

Det här är receptet på mumsigt chokladiga rawfoodbollar kommer från Kureras bloggare Bella Håkansson som kallar dem ”bästa bollarna hittills!”
Hon tipsar om att det går att hälla på en skvätt espresso (inte så raw men ändå) för den som vill ha bollarna ifred från barnen.
Smart!

 

 

Läs också: Rosa raw chokladbollar med egengjort lingonströssel

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Kurerabloggaren Bella Håkansson och hennes blogg Bella Om Yoga.

Ingredienser

200 g hasselnötter
200 g urkärnade dadlar
1/2 dl kakao smör
1/2 msk kakaonibs
2 msk (rågade) raw kakao
1 msk chiafrön
2 msk honung
2 msk espresso
1 krm flingsalt
1 krm ”äkta” vaniljpulver
(en skvätt kaffe – valfritt)

Läs också: Frisk och söt chlorellaboll

Gör så här

Först tar du tag i kakaosmöret, hackar det grovt och sätter det för att smälta över ett vattenbad.
Under tiden kör du hasselnötter med stavmixer. Hacka/klipp dadlarna i mindre bitar och strö i dessa.
Blanda i resten av ingredienserna och kör med stavmixern tills det blir en jämn massa.
Häll i kakaosmöret när det har smält helt.
Blanda och forma massan till bollar och rulla i kokosflingor.
Klart. Lätt som en plätt!

Först tar du tag i kakaosmöret, hackar det grovt och sätter det för att smälta över ett vattenbad.
Grovhackat kakaosmör. Foto: Bella Håkansson
Annons
Annons