Annons
Annons

Raw-somrig chokladtårta

En nyttig chokladtårta. Nej, det är inte för bra för att vara sant. Njut av en ljuvlig rawfood-dessert med somrig topping av jordgubbar och hallon.

Redaktionen

9 juli, 2014
Raw-somrig chokladtårta
Dela inlägget

En nyttig chokladtårta. Nej, det är inte för bra för att vara sant. Njut av denna ljuvliga rawfood-dessert med somrig topping av jordgubbar och hallon.

Receptet är skapat av hälsobloggaren Maya Nestorov.
Fritt från både laktos och gluten.

Ingredienser

Kakbotten
3 dl mandel
1 msk kokosolja
1 msk kakaosmör
1 tsk agavesirap
1 tsk citronjuice

Fyllning
5 dl cashewnötter
3 dl rå kakao
3-4 avokado (beroende på hur stora de är)
0,5 dl agavesirap
1 dl vatten

Topping
8 dl jordgubbar och hallon
1-2 msk Agavesirap (mer hallon = mer sirap)
2 dl kokosolja

Gör så här

Botten:
Smält kakaosmöret och kokosoljan i vattenbad.
Mixa mandeln till grovt mjöl och tillsätt resten av ingredienserna.
Mixa till en deg som du trycker ut i en form med löstagbar botten.
Klä gärna in formen med plastfolie innan så tårtan blir lätt att lossa.

Fyllningen:
Mixa nötterna till fint mjöl.
Tillsätt resten och mixa till en slät och kletig smet.
Bred ut fyllningen över botten i formen.

Toppingen:
Tina bären helt om de varit frusna.
Mixa bären med agavesirap. Har du mest jordgubbar behöver du bara 1 msk, har du mest hallon behöver du mer sirap.
Smält kokosoljan i ett vattenbad och häll i de mixade bären. Rör tills kokosoljan och bären har smält ihop helt.
Häll toppingen över fyllningen och ställ in allt i frysen ett par timmar.
När toppingen stelnat kan du försiktigt ta ut kakan ur formen och skära i bitar. Tårtan är bäst när den är nästan helt tinad.

Annons
Annons