Annons
Annons

Danska fastelavnsboller i LCHF-tappning

Spännande alternativ till svenska semlan. Med choklad och riktigt riktigt goda!

Redaktionen

18 februari, 2013
Danska fastelavnsboller i LCHF-tappning
Dela inlägget

Spännande alternativ till svenska semlan.

Från bloggen:
”Såg ett recept på danska semlor i tidningen och gjorde ett försök att göra en lite nyttigare variant utan vete och socker. Använde sukrin och mandelmjöl istället. Det funkade utmärkt.
Den danska varianten av semla är toppad med choklad istället för grädde. Och man anväder marsipan istället för mandelmassa, som man fyller bullen med innan man gräddar den. Dessutom är det ju så att faktiskt inte alla gillar grädde!”

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm, som bloggar om mat för Kurera.se.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Portioner: 3

Ingredienser

3 st LCHF-fastelavnboller
1 ägg
1/2 dl sukrin melis
1 msk smör
0.25 dl mjölk
1 msk fiberhusk
1 1/2 dl mandelmjöl
1 msk Bakepro
1 tsk bakpuver
1 tsk kardemumma
1/2 krm salt

Marsipan
1 dl mandelmjöl
0,25 dl sukrin
1/2 msk vatten

Topping
35 g choklad, 70%

Gör så här

LCHF-fastelavnboller
Vispa ägg och sukrin melis pösigt. Tillsätt mjölk och smör och rör om.Blanda alla torra ingredienser och rör till en smet. Låt stå och svälla ca 10 minuter. När smeten blivit fastare, klicka ut smeten på ett bakplåtspapper, lägg marsipanfyllning på toppen och lägg ytterligare bullsmet över och” baka” in marsipanen i bullen. Grädda bullarna i mitten av ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter.
Ta ut och låt svalna. Smält chokladen och toppa bullarna. Smaskens! De var riktigt, riktigt goda!

Marsipan
Blanda mandelmjöl med sukrin och vatten. Rör samman.

Fyllning
Ta ca hälften av marsipanen och blanda ut med 1 msk rumsvarmt smör och 1/2 msk sukrin

Topping
35 g Choklad, 70%

Annons
Annons