Annons
Annons

Är egengjord juice som stått i kylen lika nyttig?

3 juni, 2015
Jag börjar dagen med egengjord juice men funderar om hållbarheten i den då jag gör juicen kvällen innan för att slippa väcka övriga familjen. Är det skillnad på frukt och grönsaker när det gäller hållbarhet. Har gjort många varianter med bland annat melon och blåbär men vill gärna börja med broccoli, selleri och spenat men funderar på om det är nyttigt med juice som stått i kylen cirka 12 timmar?
Annons

Jamina och Anders Gatti svarar

Härligt att du gör din egna juice! Att dricka den direkt är det absolut bästa men det är inte utan nytta om du för familjefridens skull förbereder den kvällen innan.

När du gör juicen kvällen innan bör du vara noga med att förvara den i tätt försluten förpackning i kylen, då vissa vitaminer är känsliga. C-vitamin oxiderar lätt och börjar tappa i styrka så fort det exponeras för luft, värme och ljus. Ska man vara noga så är det bättre att äta både frukten och grönsakerna som de är utan att mixa dem, då bevaras alla näringsämnen allra bäst.

Att göra juice på grönsaker är ingen större skillnad än på frukt. Grönsaker innehåller ju massor med näring per kcal! Att låta dessa stå väl kylt och väl förpackat funkar fint.
Njut av din morgonjuice! Vem vet, det kanske lockar upp övriga familjen lite tidigare och frågan du ställer är löst 😉

Med vänlig hälsning
Carolin Helt

Dela inlägget
Annons
Annons
Annons
Annons