Annons
Annons
Zarah Öberg

Zarah Öberg

Näringsexpert

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Medlem i SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, ayurvedarådgivare, näringsterapeut, fytoterapeut samt mental tränare, NLP Trainer, ICC-coach, yogalärare, Qi Gong-coach och journalist. 

Utöver det har Zarah fem års högskole- och universitetsutbildning inom medicin, farmakologi och miljömedicin, är utbildad inom kinesisk medicin, indisk medicin, näringsmedicin, holistisk medicin, energimedicin, naturmedicin, kinesiologi och mycket mer. Zarah Öberg är en av landets mest anlitade föreläsare och utbildare och hon driver en egen näringsterapeutisk klinik.

Zarah driver även flera hemsidor inom hälsa, kost, personlig utveckling och medicin och skriver för flera av Sveriges medier. Zarahs hemsida är zarahssida.se.

Läs fler frågor till Zarah Öberg
Stäng

Ställ din fråga till Zarah Öberg

Zarah Öberg

Hidden
Hidden
Hidden
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Vem drabbas av känslighet mot födoämnen?

25 februari, 2015
Hej Zarah! Hur är det egentligen med överkänslighet mot födoämnen? Är det bara de som har problem med mage/tarm som kan drabbas av detta eller alla? Kan man inte äta samma livsmedel flera dagar i sträck? Tänker på test för igG-antikroppar. Med vänliga hälsningar Anders
Annons

Zarah Öberg svarar

Hej Anders och tack för ditt mail.

Överkänslighet mot födoämnen kan förekomma som underliggande orsak även hos de som inte ännu har problem med sin mage/tarm. Min erfarenhet är att du kan få problem med mage/tarm just på grund av dina överkänsligheter, så det behöver inte vara så att det är på grund av magen som du får problem. Men detta är olika från person till person. Hos en del börjar problemen som en överkänslighet mot tex gluten, medan andra blir överkänsliga p.g.a. de har en dålig tarm.

När man har en överkänslighet mot ett födoämne brukar man säga att man helst skall ta bort det tills tarmen är läkt, men vid en mindre överkänslighet så kan man använda sig av rotationsdiet, man äter ett livsmedel (eller från en livsmedelsgrupp som tex gluten) endast var tredje dag och låter således tarmen vila. Dock, så tycker jag inte att man ska testa dessa saker själv, utan helst med en näringsterapeut som hjälp. Att ta ett IgG-test för antikroppar är bra. Tänk gärna på att ta testet hos ett labb som även tar IgA-test.

Varma hälsningar
Zarah Öberg

Dela inlägget
Annons
Annons
Annons
Annons