Annons
Annons

Extra lyxig ceviche på pilgrimsmusslor

Lyxigare variant av ceviche. Perfekt att göra som förrätt när man får gäster i vanliga fall - eller bara när man vill unna sig själv något extra gott.

Redaktionen

10 december, 2012
Extra lyxig ceviche på pilgrimsmusslor
Dela inlägget

Ingredienser (två portioner)
4 pilgrimsmusslor
1/2 st finhackad scharlottenlök
1/4 röd paprika, finhackade tärningar
1/4 skalad, tunnt skivad gurka
1/4 chilifrukt, finhackad
ca 15 g bladpersilja
1/2 dl olivolja
Rivet skal från 1/2 lime
Saften från 2 lime
0,5 msk flytande honung
0.5 msk hel kummin
salt och svartpeppar

Gör så här
Skiva musslorna tunt, och pressa över limesaften. Limesaften ska täcka musslorna.
Låt stå i kylen och dra cirka 10-15 minuter.
Skär paprika i små tärningar, finhacka lök, chili och skiva gurkan tunt. Ett bra tips är att använda osthyvel så blir skivorna jämna. Blanda allt med musslorna.
Riv skalet på en halv, vältvättad lime. Häll över olivoljan blandat med honung. Salta och peppra.
Fördela på två assietter, eller gör som jag: Ät upp allt själv!

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm, en av Kureras matbloggare.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Annons
Annons