Framtidsgården

Tryfflar

Blev så sugen på dessa – recept från biofood

 

ENERGIGIVANDE TRYFFLAR

Ljuvliga energigivande tryfflar för lite extra julkänsla

Ingredienser:
4 msk eko raw kakao
1 tsk eko vaniljpulver
1 dl eko mandelpasta
1 msk smält eko kakaosmör
2-3 msk smält eko kokosfett virgin
1 msk eko honung

Så här gör du: 

1) Smält kakaosmöret och kokosfettet på medelhög värme
2) Tillsätt övriga ingredienser
3) Smaksätt med lite chili, havssalt eller pepparmyntsolja
4) Mixa allt till en jämn smet
5) Låt vila i kylen i ca en halvtimma, forma sedan till små bollar och njut! 


Byter smör mot kokosolja i pepparkakorna

Inte vilken pepparkaka som helst.

Framtidsgårdens mjölkfria pepparkakor på kokosolja, kokossocker, dinkelmjöl och lönnsirap!

pepparkak

Idag har jag och barnen bakat pepparkakor från degen som förbereddes igår kväll. Mjölkfria och hur goda som helst! Här kommer receptet;

Framtidsgårdens kryddiga mjölkfria pepparkakor

(Ca 50 st små pepparkakor, dubbla receptet för en större sats)

2 dl lönnsirap
150 g kokosolja
2 dl kokossocker
1 ägg
2 tsk malda nejlikor
3 tsk malen kanel
2 tsk malen ingefära
2 tsk kardemumma
ca 7 dl dinkelmjöl

~ Värm sirapen. Rör om.

~ Rör ner oljan som får smälta i sirapen. Rör sedan ner sockret, ägget och kryddorna.

~ Tillsätt mjölet. Arbeta väl så att allt blandas ordentligt. Låt vila svalt men inte kallt till nästa dag.

~ Kavla ut degen tunt och ta ut figurer. Lägg dem på smorda plåtar (jag använder bakplåtspapper…)

~ Grädda i 180-200° i cirka 8 minuter.

 


Glad mat till en hungrig 2-åring

Lunchtips till en hungrig 2-åring
Enkel att göra – laktosfri omelett med kokosolja, majs och tomat (Ps. fungerar att göra med endast en arm tillgänglig och bebis sovandes på den andra.)

 Du behöver (för en stor sats som räcker till 4):
5 Glada ekologiska ägg
3 dl Havremjölk (eko)
1-2 dl Färsk eller fryst ekologisk majs (Undvik konserverade produkter pga förpackningen innehåller Bisfenol A, hormonstörande ämne)
Några körsbärstomater delade på mitten
1 msk Kokosolja (Gärna Holistics ekologiska)
Krydda tex timjan, salt, peppar

Blanda ägg och mjölk. Värm kokosoljan något och blanda med äggröran. Häll i majsen och tomaterna. Häll upp i ungsfast form. 200 grader ca 20-30 minuter.
Servera med råa morötter, ärtor, fetaost, avokado.