Framtidsgården

Eftermiddagspyssel

Korvbröd på råg- och dinkelmjöl samt solroskärnor.
Leopold, min 2-åring älskar att baka!
Idag blev det ekologiskt korvbröd.
(Framöver kommer vi producera vårt egna ekologiska dinkelmjöl)

Framtidsgårdens korvbröd ca 25 st:
25 g jäst
5 dl vatten
1 1/2 tsk salt
2 msk olivolja
2 dl solroskärnor
5 dl rågmjöl
7-8 dl dinkelmjöl

Smula sönder jästen i en bunke och blanda med lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, solroskärnor, rågmjöl och nästan allt dinkelmjöl.
Knåda ordentligt och låt degen jäsa i 45 min under bakduk.
Forma till korvbröd och lägg på plåtar. Låt jäsa ytterligare 30 min.
Grädda ca 15 min i 200 grader