Annons
Annons

Fruktbarer – ett matigt mellanmål

Gör dina egna fruktbarer. Förvara dem i frysen och ta sedan med en eller två till jobbet varje dag. Jättegoda, nyttiga och mättande.

Redaktionen

30 oktober, 2012
Fruktbarer – ett matigt mellanmål
Dela inlägget

Ingredienser

Honung
Kokosolja
Cashewnötter
Tranbär
Blåbär
Russin
Gojibär
Cantelopmelon
– allt i torkad form

(Jag använde mig av två stycken färdigmixade påsar 360 gram med cashewnötter, russin, gojibär, tranbär, blåbär – allt torkat, 1 dl torkad Cantelopmelon, ca 2 msk honung och ca 2 msk kokosolja.)

Gör så här
Mixa ingredienserna.
Forma barerna till valfri form.
Förvara dem i kylen eller frysen tills det är dags att ta fram dem.
De tar cirka 10-15 minuter att göra.
Njut!

Kuriosa
Jag har gjort flera olika varianter på barer, ursprungsrecepten kommer från Kureras tidning, Nr 1 2012. Man får låta fantasin flöda, det kan helt enkelt inte gå fel.
Det enda som är viktigt är att ha i kokosoljan som är både nyttigt och perfekt för att få det att binda ihop. Honungen har jag mest i för att jag tycker om när det är lite sött.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Josefine Norling, författare av Gravidbloggen.
www.kurera.se/gravidbloggen.

Annons
Annons