Annons
Annons

Frusen maräng- och rabarbertårta till mors dag

Bjud mamma på något gott i morgon! Den här lite annorlunda och suveränt goda maräng- och rabarbertårtan görs med fördel dagen innan den ska serveras, då den behöver tid i frysen.

Redaktionen

30 maj, 2015
Frusen maräng- och rabarbertårta till mors dag
Dela inlägget

Bjud mamma på något gott i morgon! Den här lite annorlunda och suveränt goda maräng- och rabarbertårtan görs med fördel dagen innan den ska serveras, då den behöver tid i frysen.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm och hennes blogg Riktig mat & hälsa.

8
400 g rabarber
1 1/2 dl sukrin
1/2 dl vatten
1 msk potatismjöl

Läs också – Kurera guidar: Socker och sötningsmedel

Marängbotten:
3 st äggvitor (spara äggulorna till vaniljvispen)
1 dl sukrin
1 1/2 tsk ättikssprit
50 g grovhackade hasselnötter
1/2 msk majzena

Vaniljvisp:
2 äggulor
3 msk sukrin melis
1 1/2 tsk vaniljpulver, ekologiskt
2 dl vispgrädde

Läs också – Knepet: Sukrin mot bananflugorna

Annons
Annons