Get in shape

Superenkel paleo banan-chokladglass

Igår gjorde jag en superenkel banan-chokladglass som dessutom är mjölkfri

chokladbananglassBanan-chokladglass
1/2 banan – frusen i skivor
1 msk kakao (ungefär)
1/2 dl kokosmjölk
1-2 msk mandelsmör

Allt mixas och om man vill ha den kallare så kan man ställa in den i frysen ett litet tag.

 


Glassigt enligt paleo

glassMango-citrus-kokosglass med extra baobab-boost
I helgen svängde jag ihop en mejeri- och sockerfri glass som passar om man äter till exempel paleo.
Glassen är gjord på mango som ger sötma, samt riktigt tjock kokosmjölk (kokosgrädde) som också är ganska söt. Den blir lite mer som sorbet när man gör den på kokosmjölk, men väldigt god.

Glassreceptet
1 förpackning fet kokosmjölk, har man bara vanlig kokosmjölk använder man det feta i kartongen.
2 ägg, vispas poröst
1 dl mango, mixas ihop med äggen och kokosmjölken
1 lime samt 1 citron, pressas och hälls i smeten
Eventuellt kan man ta i lite sukrin eller liknande sötning
Valfritt: 2-3 msk citronproteinpulver* (vaniljprotein eller neutralt fungerar också). Proteinet gör att glassen blir mindre isig.
1 msk baobab (superfood-pulver) som kan uteslutas eller bytas till annan superboost som tex camu-camu.

Ställ in i frysen ett par timmar, men ta fram den minst en halvtimme innan servering.

*Tänk på att glassen inte blir helt mjölkfri om ni använder vassleprotein. Vill man ha glassen krämig men ändå mjölkfri kan man istället lägga till en mixad banan.


Raw mandelsmör- & bananglass

Bananer är inte nåt som ni kommer läsa om ofta i denna blogg – eftersom jag inte gillar dem särskilt. Så ni banana-lovers, håll tillgodo. 🙂

Receptet och bilden hittade jag på en sida som heter Paleo eats & treats. Jag kommer inte prova receptet själv men det ser ju himla gott ut!

raw bananglass

bild från Paleo eats & treats


Ingredienser

fryst banan
mandel (ska tydligen fungera med solrosfrön om man är nötallergiker)

Gör så här
Lägg mandeln i matberedare och kör den till du får mandelsmör.
Ta bort det mesta mandelsmöret ur mixern men lämna kvar litegrann.
Lägg i en fryst banan. Blanda till bananen är krämig och slät.
Lägg i lite extra mandelsmör (om det behövs)

Du kan även lägga till
Osötade kokosflingor och ett par matskedar kakaopulver
Pepparmyntolja +  mörk choklad
Jordgubbar