Get in shape

Frukost med egen glutenfri granola

Jag börjar alltid dagen med kaffe och två ägg vid sjutiden. Sen är jag hungrig igen vid halv tio. Vid den tiden har vi fikarast på jobbet och då tar jag min andra frukost.
Imorse var det extra lyxig, för jag hade med mig hemlagad granola. Supergott och väldigt enkelt att göra.

granola2Granola
2 dl pumpakärnor
2 dl solroskärnor
2 dl boveteflingor
1 dl hackad mandel
1 dl hackade valnötter (eller andra valfria nötter)
2 dl sesamfrön
2 dl kokosflingor
1 tsk äkta vanilj
Ingefära, kardemumma och/eller kanel efter smak
ca 2 dl vatten
ca 75 gram kokosolja

Blanda alla ingredienser i en bunke och häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 30-40 minuter på 175 grader. Rör om emellanåt.
Blanda gärna i torkad frukt som hackade aprikoser eller russin när granolan svalnat.

Vill man ta med sitt mellanmål – picknick, eller om man är på resande fot – så rekommenderar jag verkligen denna burk från Ikea. 19 kronor kostar burken som heter ”förtrolig” och man slipper att förvara i läskig plast. fortrolig 19kr