Annons
Annons

Glutenfri formfranska

Tycker du om bröd men föredrar, av någon anledning, att hålla nere mängden gluten? Då är det här ett bröd för dig: Ett glutenfritt formbröd gjort på torrjäst, bovete och psylliumskal.

Redaktionen

1 september, 2016
Glutenfri formfranska
Dela inlägget

Tycker du om bröd men föredrar, av någon anledning, att hålla nere mängden gluten?
Då är det här ett bröd för dig: Ett glutenfritt formbröd gjort på torrjäst, bovete och psylliumskal.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från duktiga Isabel Chrisbel bakom bloggen chrisbels-glutenfria.se. Ni hittar fler recept av henne på Facebooksidan Chrisbels Glutenfria bakning.

1 ½ dl rismjöl
1 ½ dl potatismjöl
½ dl bovetemjöl
1 ½ msk pofiber
1 ½ msk psylliumfröskal
3/4 tsk salt
1 tsk torrjäst
1 tsk olja
1 uppvispad äggvita
2 dl ljummet vatten

Läs också: Guide till olika sorters mjöl (varav 7 glutenfria)

Annons
Annons