Annons
Annons

Glutenfria äpple- och kanelmuffins

Ett recept på äpple- och kanelmuffins med fullvärdigt protein. Helt fria från gluten, ägg, mejeriprodukter, raffinerat socker och jäst - och dessutom oerhört goda. Kan det bli bättre?

Redaktionen

11 oktober, 2015
Glutenfria äpple- och kanelmuffins
Dela inlägget

Ett recept på äpple- och kanelmuffins med fullvärdigt protein.
Helt fria från gluten, ägg, mejeriprodukter, raffinerat socker och jäst – och dessutom oerhört goda.
Kan det bli bättre?

 

Läs också: God och krämig avokado- och limeglass

Annons
Fakta

Fakta

Receptet är skapat av duktiga Therese Argus bakom bloggen Rawfoodfamiljen.se

10
Torra ingredienser:
1 dl kikärtsmjöl
1,5 dl bovetemjöl
1 tsk bikarbonat
3-4 tsk xylitol (björksocker) – alternativt 3-4 tsk extra i den blöta ingrediensmixen.
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk äkta vanilj pulver
Börja med att blanda alla torra ingredienser noggrant i en bunke.

Blöta ingredienser:
3 dl vatten
1/2 dl linfrön
1 äpple
1/2 tsk salt
Mixa alla blöta ingredienser i en high speed blender tills det blir slätt. Blanda sedan ner detta i bunken med torra ingredienser. Rör runt till det blir en krämliknande konsistens.

Fyllning:
äppelbitar
halverade hasselnötter

Dadelkanelkräm:
12 dadlar
ca 1,1 dl vatten
3 tsk pressad citron
3 tsk kanel
nypa salt
Smaka av så det blir lagom sött för just dig

Läs också: Raw chokladtårta med smak av banankola

Glutenfria äpple- och kanelmuffinsGlutenfria äpple- och kanelmuffins

Annons
Annons