Annons
Annons

Köpa nytt?

Anna Ledberg

Groddat är godast
15 februari, 2013
Dela inlägget

I morse fick jag ett trevligt uppvaknande:

-Anna, jag åt upp hallumin i natt, å den var så god.

– Men, det fick du inte, den ska jag ha under dagen.

– Men, jag köper en ny åt dig. Det gör väl inget? Å jag var så sugen.

Annons

Det här är något som jag inte gillar, det har blivit så lätt att ”köpa ny” så folk verkar inte bry sig om om det är någon annans eller inte. Det är så lätt att säga att man ska köpa ny, folk tänker bara på sig själva. Det kommer kosta mig både tid och pengar att köpa ny, för det är ju JAG som kommer att få göra det, eftersom jag ska ha den under dagen. Mat som jag använder till mina recept och mina kokkonster äter han upp så JAG får köpa ny.

Lite lika är det när man ska hem till någon för att fika – så går man till ett kafe på vägen och köper en kaffe togo. ”Å jag var så sugen och kunder inte hålla mig” som man dricker på vägen till kompisen som bjuder på fikat.

Eller när vi är på landet, eftersom vi har 20 minuter till närmasta affär, enkel väg så handlar vi all mat på en storhandel på vägen och allt är noga utträknat, de ska vi ha på fredagkvällen, den på lördagmorgon och så vidare. Men så är det alltid någon som nallar  så att det fattas till matlagningen.  Det finns alltid minst en som nattugglar och äter upp allt så det fattas till dagen efter.

Sen kommer det:  – Jag köper nytt, jag åker till stan och köper nytt.

Det har nästan blivit för enkelt att köpa nytt, även fast det tar minst en timme.

Folk är så egoistiska och tänker bara på sig själva, tänker jag.

Jag hade inte räknat med att åka till stan igen för att köpa en ny för att han åt upp den. För att han var ”lite sugen.”

Någon som känner igen det här? Låt oss leka Christer i p3s ”Apropå det”: Vilka tankar får ni upp när läser den här texten? Kan det handla om ”köpa nytt” ”lite sugen”  eller något hela annat?

Ha en bra fredag så kanske vi ses i stan…;D

Kram

 

 

Annons
Annons