Groddat är godast

Aubergineröra

Hej alla goa!

Ni som gillar att doppa grönsaker eller vill ha en god sås till er grillade biff (gud förbjude!) lyssna noga nu.

Detta är en av mina bättre såser – och det är ju självklart inte jag som kommit på den, väldigt poppis i mellanösten och runt de länderna.
En röra som är mild i smaken från början och behöver kryddas på lite. Det finns inget som är rätt eller fel i matlagning – så även om det inte står i receptet så prova att lägga till vitlök och ta bort citronen.

Jag hade bråttom till förskolan när jag gjorde detta så jag han inte grädda auberginen tillräckligt länge, men ni förstår principen.
Aubergineröra 1 skål

2 auberginer
2 msk matyogurth, 8%
citronsaft (eller vitlök)
salt

Här kommer recpetet i steg-för-steg:

IMG_4256

1. Börja med att sätta ugnen på det varmaste du har, i mitt fall 280grader. Hacka / gör små stick i auberginen med en kniv, lägg den i en form, tråkigt att behöva städa en ugn i fall den läcker. Grädda auberginen i minst 30 minuter, den ska bli svart i skalet, bucklig och mjuk. På bilden har de varit i ugnen i 32 minuter – där efter fick jag springa med ilfart för att inte komma försent till förskolan.

IMG_4257

2. Låt de svalna innan du delar och skrapar ur innanmätet.
IMG_4258

 

3. Lägg i mixern med yoghurten och kryddorna. Mixa till en slätsås. Smaka av. Jag skrev med flit inga mått på kryddorna för det         är ditt jobb att smaka av och prova vad som är gott i din mun.

IMG_4261

 

4. Klart för servering!

Ha en urmysig lördag! Vi ses!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


13-march-2016-at-11_00-am7409-highland-drivehermitage-tn-37076

Obligatorisk träning på arbetstid? Vad tycker du?

Blogginlägg

I går läste jag en debattartikel på Metro, den handlade om att införa obligatorisk träning på arbetstid.  Vad tycker du? Ska träning vara något obligatoriskt på arbetstid? Personligen gillar jag inte ordet obligatoriskt utan skulle hellre välja att säga erbjuda eller nästan obligatoriskt. Jag får ofta höra att vi talar om vuxna människor och man inte kan tvinga eller styra någon […]

untitled-design

Njut av december utan ångesten i januari

Blogginlägg

December kan lätt bli ett stort frosseri och ett dignande överflöd av allt, godsaker, kött, fett och därmed lättare skuld och skam. Men hur kan du gå leva och njuta av decembers godsaker utan att få ångesten i januari. Jag talar både kroppsligt och ekonomiskt. Kroppsligt Man äter det som syns och finns. Måste alla […]

jobba-lagom

Jobba lagom – för din skull

Andligt

Har du tid att jobba lagom? Har du tid med återhämtning i vardagen?  Hur är det egentligen? Många har en tendens att skjuta på eller stryka över den viktiga återhämtningen, det är någon som man tar hand om sen. När kommer egentligen sen? Finns det ens? ”Sen” är ett resultat av mitt ”nu” Jag har […]

ta-bort

Den ENDA lösningen till att stressa mindre:

Blogginlägg

Det finns bara en enda lösning på att stressa mindre. En nyckel och när du lärt dig att hantera den nyckeln som kan du hantera vad som helst. Nyckeln som låser upp all stress, all oro och all känsla av otillräcklighet. Ofta lägger vi på mer och mer i våra almanackor för att kunna prestera […]

som-andra-lever-ar-inte-facit

Det. Är. Så. Är en lögn i mina ögon.

Andligt

Det finns sanningar i samhället och så finns det ”sanningar”. Vi indoktrineras av andras lögner att vi snart tror på att det är sant. Helt sant. Den enda sanningen. Jag tänker faktiskt på en särskild lögn, som folk använder titt som tätt i min närhet och innerst inne undrar jag hur mina vänner mår egentligen. […]

Var tyst och lyd! Annars får du sparken!

Var tyst och lyd! Annars får du sparken!

Blogginlägg

Är du chef eller har chefsbefogenheter – scrolla ner: Har du hört talas om begreppet jobba lagom? Jag tror att det är viktigt att påminnas om det med jämna mellanrum. Jobba lagom så att du har en bra balans mellan arbete och fritid och jobb och återhämtning. Jobba lagom så har du tid för återhämtning […]

vegetables-knife-paprika-traffic-light-vegetable-40191-medium

Uppblåsta rotsaker?

Blogginlägg

  Hej! Nu är det höst och i affärerna säljs massvis med rotsaker. Gott och nyttigt eller?  Men jag har märkt att rotsakerna inte smakar ”som de ska” – Har ni också gjort det? Av någon anledning tycker jag att rotsakerna smakar uppblåsta, konstgjorda och inte riktiga. Skumt och ”billigt” . Vi köpte på oss ganska […]

img_9179

Gott tillbehör med kikärtor

Övrigt

Här kommer att gott tips att röra ihop i all hast. Sallad med kikärtor och salladslök I burk kikärtor 1 bunk salladslök, knippt Persilja Olja Salt Det är allt.  Gott och nyttigt och passar utmärkt till köttfrimåndag.  

img_9171

Köttfri lasagne med sås gjord på kikärtor

Övrigt

Hej alla fina Jag vill bara tips om ett bra, gott och köttlikt recept jag gjorde. Det blev en pastasås med kikärtor som bas – mycket och gott och likt köttfärssås i färg, smak och textur.  Smakar alltså inte kikärtor alls. Passar bra till pasta eller i lasagne som vi gjorde. ”Kikärtssås” 1 gul lök, […]