Annons
Annons

Grönsaksbiffar

Anna Ledberg

Groddat är godast
27 maj, 2013
Grönsaksbiffar

I helgen var vi hemma hos mamma / mormor och stannade på middag. Hon hade som vanligt knappt någon (veg) mat hemma men jag är ju bra på att hitta på och göra av vad som finns. Så att ingen ska behöva gå till butiken.

I botten på grönsakslåsan hittade jag en morot och 2 palsternackor som bara nästan dallrade jag beslöt att göra biffar:
GRÖNSAKSBIFFAR I PERSON
1morot
2 palsternackor
1ägg

Annons

persilja, salt, peppar (vitlök)
ev vetemjöl

Riv grönsakerna på grövsta sidan på rivjärnet. Blanda i resten och blanda ordentligt.  Forma till biffar,  2st och stek på mellanvärme tills de är genomvarma.
Lätt och bra sätt att ta vara på skrumpna grönsaker.
Naturligtvis går det att göra på de rotsaker du har hemma. Har du en potatis, en kålrot, en morot istället? Prova att riva ner de till biffar.

wpid-IMG_20130526_161024

 

Vi serverade med potatissallad, kokt potatis, rödlök, tomater, kidneyböner,  färsk rosmarin. Vinegrett på olja, äppelcidervinäder, vitlök och salt / peppar.

Detta är ett superbra recept om det helt plötsligt kommer en vegetarian på middag. Kanske har du en son som får för sig att bjuda hem sin nya flickvän på middag och han säger  i förbifarten att hon är vegetarian. Du står helt lamslagen och får panik för de är ju på väg och som den goda mor du är vill du alltid bjuda på det bästa.

Tack å hej för mej!

Annons
Annons