Annons
Annons

Vikten av att ge feedback

Anna Ledberg

Groddat är godast
8 juni, 2013

Har något gjort något bra tala om det? Har någon gjort något sämre tala om det också, fast på ett snällt sätt?
Om maten man lagar smakar gott, om man gör på ett bra sätt, om det fattas något eller om det finns något att man ska tänka på. Alla vill få bekräftelse på att man gör bra saker, om man inte får någon feedback alls finns det ingen anledning att fortsätta.

Det gäller såklart alla branscher och yrken. Eller på facebook, eller instagram. Men egentligen, för mig, är det viktigare att få bekräftelse på att jag är bra / duktig i verkliga livet att få 100 likes på facebook.

Om någon gjort något bra, oavsett om jag känner den personen eller inte, ger jag beröm. Jag tackar kocken för maten om jag äter på fik / cafe / restaurang. Jag berömmer min sambo som får ta morgonrusningen med barnet. (Och  DET är inte det lättaste alla mornar, det vill jag lova!) eftersom jag börjar jobba tidigare. (utan att säga Men varför har du inte gjort…..?)

Annons

Det har hänt att busschauförren  har fått höra att de gör ett bra jobb, särskilt under rusningar, eller när tunnelbanan är avstängd av någon anledning, och det sätts in extra bussar, extra turer och det är allmänt kaos.

Jag har nu arbetat på mitt nya jobb i en vecka och jag har fortfarande ingen aning om jag gör ett bra jobb. Eller dåligt för all del.  Jag vet inte om de trivs med mig, jag vet inte om kunderna uppskattar mig. När jag kommer på morgonen är jag helt själv (tillsammans med en annan kock som har andra uppgifter) och när cheferna kommer har jag lagad klart all maten.  Nu gör jag ju på mitt sätt, och om det är ett sätt som passar de andra – det har jag ingen aning om ju.

Eller min kompis X  som också lagar mat i storkök. Hon får bara skit från sina chefer och funderar därför på att sluta. Varför ska man vara på en arbetsplats, som faktiskt är den största delen av ens dag, ens liv och inte trivas? Inte bli uppskattad för det jobb man gör eller hur man är som person. Eller inte ha någon kollega att tala med.

Eller vad tycker du?  Bra eller anus?

 

Annons
Annons