Annons
Annons

Ingen lön!

Anna Ledberg

Groddat är godast
27 juli, 2013
Dela inlägget

Ni vet hur glad jag var när jag hade fått mitt heltidsjobb, jag jobbade och trivdes. Och slet som ett  djur varje dag och lät jobbet komma före komma i tid till dagis. Jag kom för sent till dagis flera gånger. Jag kom i tid, jag gjorde mitt bästa alla dagar. För vems skull och till vilken nytta? Jag gjorde det där lilla extra och var glad och trevlig och talade svenska med kunderna.

Du ska aldrig jobba en sekund utan kontrakt, där det tydligt står b la vilken lön, vilka tider och vad som förväntas utav dig.  Oftast är man snäll och ställer upp, men GÖR INTE det. Varför ska du jobba när du inte har något kontrakt, du kan lika gärna gå ut genom dörren och inte komma tillbaka föränn du har ett kontrakt i handen. Bara gå, utan att tänka att du ska göra klart det och det… Allt eftersom dagarna gick fick jag veta vad som var mitt jobb. Vetegräspressen skulle städas, bakom slasken skulle det tydligen städas och allt var mitt jobb. Jag vill veta från början. Inte allt eftersom dagarna går.

Nu har jag inte fått någon lön från det jobbet och det känns faktiskt rätt ruttet. Allt som jag har gjort för dem….:////

Min sambo är duktig på det där!  Det första han frågade när jag sa att jag hade fått jobb var: Vad får du för lön då? Du måste ju veta vad du får i lön? Ska du jobba gratis åt dem eller?  Han var iprincip helt ointresserad av arbetsuppgifterna utan ville bara veta vad jag skulle få i lön.

Annons

För mig vad det viktigare att få ett jobb, (och kollegor)  i en bransch där jag trivs.  Men jag ska sluta vara så godtrogen.

——————————————————————————————————————————————–
Nu är jag på jakt efter ett nytt jobb, så har du något på lager som kan passar mig hör av dig…  Jag vill ha lön,  trevliga kollegor och trevliga arbetsuppgifter.

Annons
Annons