Annons
Annons

Min nya kompis: Rödbetan

Anna Ledberg

Groddat är godast
23 augusti, 2013
Min nya kompis: Rödbetan
Dela inlägget

20130821_163632 20130822_133251 20130822_161145

 

Rödbetor är mer än tillbehör till pyttipannan! Den är underbar och i säsong just nu!  Ät mer rödbetor, det finns många varianter att göra:

Kokt och serverad med smör / kokosfett och salt

Annons

Ugnsbakad och tillsammans med en klick chevrefraiche (blanda chevre och creme fraiche)
Jag hade med mig en påse svarvad rödbeta till Elin att mumsa på efter föskolan och det var mycket uppskattat.
Blasten kokar jag och blandar sedan med olja och salt. Gott!

Har du något annat bra tips med rödbetan?

Rödbetor innehåller järn, mangan, kalium, zink, kisel, betacyanin och fibrer. Rödbetan fungerar även utrensande – alltså bra när du ska detoxa

Trevlig helg! I morgon ska vi på 2 årskalas!

 

Annons
Annons