Annons
Annons

Vem kan man lita på?

Anna Ledberg

Groddat är godast
16 januari, 2014
Dela inlägget

Ja du, vem kan man lita på det är en bra fråga att ställa sig SÄRSKILT när det gäller hälsa, kost och näring. Det sägs att det inte finns några mer lättlurade än tjockisar och nyblivna föräldrar och det ligger väl något i det. Den ena vill bli smal till varje pris (” Kosta vad det kosta vill, det här året SKA jag bli smal”  – köper pulverdieter och träningskort ….:)  och den andra gör / köper vad som helst för sitt barn.  Det där är faktiskt ganska intressant, en liten parantes. När Elin var liten hängde jag mycket med andra mammor och vi talade mycket om det och alla resonerade likadant, vi skulle bara ge det bästa till vårt barn.  Men där kommer skillnaden, vad är det bästa till mitt barn?   För mig är det begagnade barnkläder och ekologiskt för jag vill inte klä mitt barn i giftiga kläder. Men detta var otänkbart för de andra mammorna,  Aldrig att jag skulle klä mitt barn i begagnade kläder!  Och hon köpte där med nya kläder, för det ansåg hon vara det bästa för sitt barn.

Tillbaka till nutiden och kanske är det någon expert på tv som uttalar sig om något nyttigt. Åh det är så nyttigt med ormsperma, alla rynkorna slätas ut på engång,  eller har ni testat det här pulvret, ni går ner 5 kg på 2 dagar.

Mat har testasts i ett laboratrium i Schweiz  för att särkerhetställa att den är nyttig!
Idag finns det så många dieter och varianter på mat att man får hjärnblödning bara man tänker på det. Vad hände med det enkla, lätta. Man måste lita på en diet och den som ligger bakom.  Men vänta nu, kanske det ytterligare är någon BARA vill tjäna på pengar på tjockisar

Annons

Men vem kan man lita på då? Det som är vetenskapligt bevisat? Det som är statligt granskat? Kan man lita på KRAV?
Jag personligen trippelkollar alla källor jag får in, vem är det som ligger bakom, vem / vad har sponstrat en studie, en rapport?

Lite synd är det att jag inte längre litar på andra människor, tyvärr.  Jag litar inte på det som sägs i sociala medier, jag litar inte på de som tigger pengar i tunnelbanan, jag litar inte på folk som har bloggtävlingar, ( där aldrig någon vinnare presenteras eller vinster skickas ut, utan allt vara bara ett prtrick.)
Jag litar inte på posten för inga av mina paket har skickats ut.

Vem ska man tro på? Vad är på skoj, vad är på riktigt? Vad är påhittat? Vem ljuger och vem talar sanning?
Jag litar bara på mig själv. BARA.  Och på Elin när hon säger: Mamma, jag älskar dig.
Allt annat är förbannat lögn.

 

 

 

Annons
Annons