Annons
Annons

Meningen med bloggen – skapa matglädje

Anna Ledberg

Groddat är godast
22 september, 2014
Meningen med bloggen – skapa matglädje
Dela inlägget

Mer matglädje för hela familjen. Utan stress och hets.
Här kommer mina åsikter och tankar krig det där med matglädje. 

Det är inte min mening att ha en sk. hälsoblogg, jag vill inte uppmuntra folk till att banta eller att väga sig. jag skiter fullständigt i kalorier, jag är totalt ointresserad av viktpress och vikthets. Det är inget jag uppmuntrar eller står bakom.

Meningen med bloggen är att inspirera till mat man kan äta varje dag. Skapa matglädje. Försöka skapa en känsla av att det är kul med mat och att prova nya saker. Mat är något som man vill laga inte ett måste. 

Annons

Jag vill göra vuxna och barn nyfikna utan måsten eller pekpinnar.  Så fort man blir nyfiken brukar det mesta komma av sig själv.

matglädje

 

Mat kan vara ett ständigt gissel och källa till irritation. Särskilt om man har barn, barn är specialister på att använda mat som makt. Äter inte ungarna blir ju föräldrarna galna. Känner ni igen det?

Något som jag försöker förmedla är en sund relation till mat och dryck. Något som jag tycker är extra viktigt eftersom jag är mamma till två tjejer.   Jag vill bygga en stabil grund till tjejerna – för tjejer är extra känsliga mot medias syn på mat, dryck och vikt.

Jag är lite av en hälsopolis, för jag vill bara att min familj ska äta bra mat. Men vem vill inte det? Alla vill ge det bästa till sina barn? Men självklart äter vi godis, choklad, kakor. Men lika ofta serveras grönkålschips eller glass gjord på avokado. Eller hämtpizza om vi är sugna på det. För vi har en sund och lagom relation till mat och dryck.

Jag kan dock säga något som vi inte äter och aldrig kommer att äta:

  • Allevo bantingspulver eller andra typer av bantingspulver / måltidsersättningar.
    ( Hos oss bantar vi inte.)
  • ”Får inte- mat” – svårt att skriva en särskild rätt, men hos oss får man äta allt ( förutom bantningspulver). Gillar inte förbud. Har ni hört den förut? ”Jag får inte äta grädde, för jag bantar”

Bara lite tankar och funderingar, nu vet ni lite mer om vad jag tycker och vad jag försöker förmedla.

Annons
Annons