Annons
Annons

7 saker ni inte visste om mig

Anna Ledberg

Groddat är godast
26 december, 2014
Dela inlägget

Lite bonusinformation om mig att läsa som variation när ni tröttnat på julmaten.  Vi har alla våra egenheter och här bjuder jag på lite smaskig personlig information.

1) Jag förstår mig inte på folk som måste vila efter vilan. Efter en natts god sömn borde man vara utvilad och alltså inte börja dagen med att vila. Jag känner flera som gör så – något som för mig är helt obegripligt och mycket förvånande. Är man inte utvilad på morgonen och vill börja dagen med att vila bör man tänka över sin sovsituation. Tycker jag. Ord och inga visor här alltså.  Ok, klart man kan ha dåliga sovnätter ibland, men detta handlar om folk som har för vana att vila efter vilan.

2) Jag har ungefär 200 kokböcker, men använder de sällan när jag lagar mat. För ofta om jag kommer på att jag är sugen på att laga en viss rätt kan jag omöjligtvis komma ihåg vilken kokbok det stod något om just det receptet. Därför använder jag hellre google istället för att ägna flera timmar åt att leta efter ett särskilt recept.  Kokböckerna använder jag som inspiration och för att titta på vackra bilder.
Jag skulle vilja ha en (gammaldags) ”tallrikshållare” att ställa kokböckerna i i köket.  Några i taget.

Annons

3) Jag måste, MÅSTE, MÅSTE ha ordning i ”sällan-använda-utrymmen”  ( som vind, källar, förråd) Allt ska ligga i ( helst ) orginalkartongen, eller annan kartong som är tydligt märkt. På hyllor. Inte på golvet. Jag har lite ont i magen eftersom hyllsystemen ligger här uppe i lägenheten ( ommonterat)  och H har själv rumstrerat i källaren på sista tiden. I källaren / vinden / förrådet ska man lätt hitta det man söker.
Jag ogillar när man skriver ”Blandat” på en kartong.

4) Kalla mig kärring, eller präktig moraltant men jag ogillar tecknade barnfilmer som har samma ”ingredienser” som en Bond eller Beck-film.  Nu snackar vi explosioner, vapen som riktas mot personer eller djur, laserstrålar som riktas mot djur, saker som går sönder, elaka personer som ska döda andra till varje pris.( Elin och jag var och såg ”Pingvinerna” idag och jag blev faktiskt upprörd av att det är detta som barn tittar på.)  Tecknat eller inte, det spelar ingen roll. Innehållet är direkt olämpligt för alla under 18 år. Inte undra på att världen är grym!

5) Jag kan inte kasta saker om jag inte vet hur jag ska kasta det. Andra människor kan kasta äppelskrutt, bananskal med mera i naturen, men det kan inte jag. ( NEJ, det förmultnas inte om ni bara kastar det på asfalten, inte eller i skogen. På komposten, ja! Men det finns få komposter i stan)
Jag kan inte heller  kasta halvanvända skönhetsprodukter i soporna, eller piller från hälsokosten, så de tar upp plats i mitt badrumsskåp. Var slänger man sånt?

6) Jag älskar sagor av Astrid Lindgen och både läser och lyssnar på henne själv när hon läser sina sagor. Till mig själv alltså.

7) Ibland får jag dåndimpen på att vi bor så trångt och vill bara ta och flytta till ett stenhus på landet. Nära vattnet och skogen. Vi bor så trångt att vi har möblerna placerade framför varandra. Vi har en lekhyllan stående precis framför vuxenbokhyllan. Vi bor så trångt och har så mycket grejer att om man tar en sak så följer 17 andra saker med av bara farten.  För att komma ta ett plagg ur barnens garderob måste man flytta på bebissängen och kontorsstolen!

Gonatt!

I morrgon kommer jag bjuda familjen på en grönkålssmoothie med kokos. Och blir det gott får ni ett recept  ni med.

 

Annons
Annons