Annons
Annons

Krispigt, rawfood & glutenfritt bröd

Anna Ledberg

Groddat är godast
22 april, 2015
Krispigt, rawfood & glutenfritt bröd
Dela inlägget

God morgon bloggen!

IMG_7832

Brukar du göra rawfood knäcke på linfrön? Om inte  prova nu, ett sprött, krispigt, glutenfritt, knäcke som passar lika bra til vardagen som till fest. Många bredbara pålägg är gott på, eller gör eget nötsmör eller prova den här casehewsnöts & kalamataolivs tapenaden. Eller min mamma älskar smör, så för henne räcker det med en rejäl klick Bregott.

IMG_7837

Annons

Knäcke på linfrön

2 dl svarta linfrön
2 dl gyllene linfrön

Rör i hop linfröna och blanda ihop med dubbelmängd vatten.
Låt stå i några timmar, eller tills de har tjocknat.

1 dl sesamfrön, oskalade
1 dl pumpakärnor
1 msk lantbuljong

Rör ner resten av varorna och blanda väl. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och torka i din varmluftsugn. Dra ner gradantalet på absolut minsta ( cirka 40grader, svårt att se exakt, eftersom de börjar räkna först på 100 grader)
Torka tills brödet är helt torrt – öppna ugns luckan några gånger för att släppa ut ånga. Över natten brukar jag kila fast en kniv i ugnsluckan så att den är lite på glänt.

Fördelen med det här brödet att man inte behöver några armmuskler. Eller tid. Det behöver ingen passning. Det tar lång tid att göra, ja, men varje moment i baket tar max 1 minut. Inte alls omständligt eller krångligt. 

Lycka till!

Annons
Annons