Annons
Annons

Fyll i och nå dina mål lättare! Använd min verktygslåda.

Anna Ledberg

Groddat är godast
16 september, 2015
Dela inlägget

Oavsettt vad du har för mål med livet så är det bra att sätta av tid varje dag åt att aktivt göra något åt det. Är dina drömmar drömmar eller är de mål? Ett mål har ett slutdatum.
Tänk efter hur du vill ha det och tänk efter vad du kan göra för att komma dit. Avsett tid varje dag / eller iallafall regelbundet för att föra processen framåt. Annars är det lätt att det inte händer någonting och att du känner dig misslyckad. Det händer inget av sig själv och du måste aktivt göra något för att föra processen framåt. Skriv in JAG-tid i kalendern. Och gör det NU.
(Ja, det kanske blir mer i din kalender just nu. Ett mål kanske är att få mer tid till familjen och då är den här processen ganska kort om man ser i det stora hela. Det kanske finns något i din vardag som någon annan kan göra, gå ut med hunden, tvätta, städa och så frigörs mer tid till dig) 

Använd gärna min verktygslåda och ta verktyg från om du behöver hjälp att komma igång eller få struktur. ( se längre ner)

Det sista jag behöver är en till självhjälpsbok med goda råd. Jag vill inte läsa ännu en historia om hur någon lyckades, nu vill jag lyckas med mina mål.

Annons

Jag behöver göra saker, jag behöver hitta vad jag ska göra. Strukturerat och analyserat.  Att läsa en till bok hjälper inte mig just nu.

Många tvekar inte en sekund att åka på konferens med jobbet och bestämma / komma överens om hur jobbet ska se ut om 1, 5, 10 år. Var står jobbet då? På konferensen kommer ni överens om hur ni ska komma dit, ni gör strategier och målbilder. Många tycker alltså att jobbet är viktigare än livet.

På samma sätt är det viktigt göra för livet. Vad ser du dig själv göra om 1, 5 eller 10 år. Vad har du för strategi för att komma dit? Vad behövs för att komma dit? Hur mår jag då?

Om du vill använd min verktygslåda för att få bättre överblick av dina mål. Att skriva ner vad man vill av livet är viktigt. Att prata om det är också viktigt, få då   ser man lättare att det är rimligt. Har du lätt att prata om dina mål eller tvekar du?

Mål – vad är det?

Det där med mål är ju faktiskt ganska luddigt. Och kan tolkas hur man vill. En del har inga mål och är nöjda med det, men andra / de som gnäller har oftast en önskan efter något annat. En annan verklighet, som ett mål. Någons mål kan vara att springa marathon, en annans är att vara ute minst en timme varje dag. En vill byta jobb, någon annan vill inte jobba alls.

Kopiera och klistra in i ett worddokument och skriv ut verktygslådan. Har du flera mål, välj en per ”verktygslåda”

Verktygslåda

Mitt mål är att____________________________ och det ska vara uppnått den ______________.
Finns det något som hindrar dig att nå dina mål? Vad isåfall______________________________________________________________________________________________________________( pengar, tid, ork, folks förutfattade meningar, mina förutfattade meningar…..

Vad kan jag göra för att inte låta hindret hindra mig i processen?
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tänk noga. Vad behöver jag göra för att nå mitt mål. Använd mer papper.
1)                                              ( När ska det vara klart?)

 
2)                                             ( När ska det vara klart?)

 
3)

 
4)

 

 

5)

 

 

 

osv…

Om ditt mål handlar om större förändringar i livet…
Svara på frågorna:

Vad är den största skillnaden i mitt liv om 1 år? om 5 år, om 10 år

__________________________________________________________________________________________________________________

Hur ser jag på livet om 5 år
__________________________________________________________________________________________________________________

Vad behöver jag göra ? ( använd mer papper)

1)
2)
3)
4)

Vad kan jag göra IDAG? NU? För att nå dit jag vill.

 

 

Du kommer säkert på mer att svara på och mer att fylla i nu när du är i gång. Gör allt som står i din makt för att nå dina mål. Viktigt är att du ständigt påminns om ditt mål och aldrig glömmer bort det. DVS lägg inte pappret i en byrålåda för att ta hand om det senare.

Lycka till!

Annons
Annons