Hej bloggen!
Jag skulle vilja tipsa om ett bra och gott recept på en rödbetspaj. Rödbetor är i säsong, billigt och supernyttigt. Rödbetor brukar jag annars göra i ugnen, och det är ju gott det med, men jag ville göra något annat med samma typ av råvaror; rödbetor, chevre och pinjenötter så jag gjorde en paj.
Och det blev ju supergott. Som vanligt har jag inget exakt recept för jag vet att du grejar det här:
Pajdeg:
Mjöl
Vetegroddar
Vatten
Olivolja
Jag har ofta i något annat ”bättre mjöl” i också, kikärtsmjöl, teff, bovetemjöl. Våga prova!
Använd händerna och rör ihop degen till en fast deg.
Fyllning
Färska rödbetor, rivna på den grövsta sidan på rivjärnet.
Chevreost
Pinjenötter, helst rostade i en torr stekpanna.
Äggstanning
Rör i hop ägg och vatten, buljong eller andra kryddor
Gör så här
Tryck ut pajdegen i en form, lägg i de rivna rödbetorna, osten och nötterna. Häll över äggstanningen och grädda i ugnen 200grader – cirka 30 minuter.
Ha en bra dag och lycka till!