Annons
Annons

Mammor se här

Anna Ledberg

Groddat är godast
19 november, 2015
Dela inlägget

Kan detta bli årets mest provocerande inlägg? Vi får se.

Jag skulle be alla mammor och pappor om en tjänst. Lär barnen att se / förstå hur man tar hand om ett hem. Att man inte bara sätter sig framför tvn efter maten utan alla hjälps åt med disken. Eller att man plockar undan efter sig och bäddar sängen. Man förstår att det ”kan vara jag” som tvättar spegeln när den är smutsig. Lär barnen att man håller efter ett hem så blir det inte svårt när de blir stora. Och att man ställer in i diskmaskin och inte på diskbänken.

Lär barnen att det tar tid att laga mat och att alla hjälps åt.

Bra saker som gör att barnen blir självgående och inte behöver ” vänta på mamma” för att göra saker.

Annons

Vem är det som ”hjälper till” i hemmet?  Hur är sysslorna fördelade i familjen? Någon som gör allt och eller hjälper alla till?  Ordet ” hjälpa till” tillhör faktiskt ett av mina hatord, om man får ha sådana. Vem är det som har bestämt att någon ska göra allt och någon annan hjälpa till lite då och då?

Om man som förälder visar barn hur man gör så blir det inte svårt när de blir vuxna. De är saker som är naturliga och som man bara gör, inget man ”hjälper till med” –  saker som att man fyller på ny toalettpappersrulle, man ställer sin disk i maskin och inte på bänken och vid behov tömmer man den först, sopar / dammsuger vid behov. Men ni fattar , grejer som behövs för att livet ska fungera smidigt.

Annons
Annons