Annons
Annons

Sju insikter om livet ( Sätter livet först 3)

Anna Ledberg

Groddat är godast
27 januari, 2016
Dela inlägget

Jag vet att jag skriver mycket om livet, holistiskt leverne och att sätta livet framför jobbet. Upplevs jag som tjatig? Du kommer tacka mig en dag. 😀

De här insikterna kommer från Robin Sharmas bok ”Vem gråter vid din grav” och alla insikter betyder mycket för mig. För det är också min sanning. Kanske även din?

 Gör en osjälvisk handling varje dag! Alltså sätt någon annan i främsta rummet och tänk på hens välbefinnande. Trots att du jobbar kan du faktiskt göra detta! Konstigt va? Det ena utesluter inte det andra.
T ex på handlingar kan vara gå av bussen en station tidigare om det kommer en barnvagn som vill ha din plats. Eller att inte tänka att bilister framför dig kör för sakta. Eller att ge av din tid utan att kräva något tillbaka. Du kommer säkert på annat.

Annons

Det är du själv som har ansvar för ditt liv. Det är fel att skylla på dina föräldrar, att du inte har tid, pengar. Se livet som ett spel där du gör drag för att sedan få det liv som är bäst för dig.

 Välsigna pengar! Det här låter kul och det ska jag göra! Varje gång du betalar ska du välsigna pengarna och tacka producenten, tillverkaren, han som levererar och personal i affären. Välsigna pengarna och säg att de ska komma tillbaka till dig i tusenfalt.

Ta en minisemester! Funkar även på jobbet. Stäng in dig, stäng av allt och gör ingenting annat än att andas i 10 minuter! Ta inte med dig din mobil. Det blir sällan en bra semester med en mobil som alltid prackar på uppmärksamheten.

Jobba inte bort dina barns småbarnsår. Det kommer aldrig tillbaka. Var med dina barn när du är hemma. Lek, prata och ge dem hela ditt intresse. Gör inte annat undertiden, som att mobilsurfa, kolla nyheter eller så. Lär känna ditt barn. Vem du vilken som är ditt barns älslingsrätt? Favoritfärg? Bästa nallen, eller hur hen föredrar att sova?

Alla har lika mycket tid!
Vissa väljer att se på tv, läsa nyheter, träna, bara vara. Det finns inget som heter jag har inte tid, det handlar om vad du väljer att göra.

Ta en nyhetsdetox! Läs /hör inga nyheter. Du blir bara upprörd, illaberörd och arg. Det står bara om tragiska nyheter och vem vill börja dagen med mord och ondbråddöd?

Vilken av punkterna ser du fram emot att få göra?

 

Annons
Annons