Annons
Annons

4 viktiga punkter för att må bra

Anna Ledberg

Groddat är godast
10 september, 2016
Dela inlägget

Hej alla fina!

Har ni tänkt på vilken komplex och spännande maskin livet är? Det är mycket som hänger i hop och påverkar varandra.  Den som vill banta kan äta 2 bananer, tänka elaka tankar om sig själv och sedan kuta gärnet.  Det är en metod som inte kommer fungera så värst bra.

Jag har satt ihop 4 viktiga punkter som är viktiga att ha i bakhuvudet hela tiden. Det är basen i ditt liv. Bygg en bra bas så blir allt ”lätt”  – du är redan förberedd. Punkterna fungerar självständigt och gemensamt.

Här nedan redovisar jag bara ett litet smakprov för jag tänker sätta ihop en självcoachingkurs i ämnet.

Principen bakom:

Principen bakom punkterna bygger på DU ÄR VIKTIGAST i ditt liv. ( d.v.s inte jobbet, inte barnen, inte mannen / frun, inte dina saker…..)

Annons

Vad går det ut på?

De fyra principerna bygger på medvetenhet och kanske aktiva val hos dig.  Inget är svårt eller kräver dyr utrustning. Du kan börja på engång.  Nu.

Principerna 

  1. Maten
  2. Motionen
  3. Positivt tänkande – meditation – älska dig själv
  4. Återhämtning  1) Jobba lagom 2) Sov

 Maten

Bli medveten om vad du äter, maten ska ge energi, inte ta. Maten är vår bensin, en av våra drivkrafter, det som ger oss energi. Vad ger du dig för energi?  Har du ingen koll, lite koll eller megakoll på vad du stoppar i dig?
Mat ska ge energi inte ångest eller skuldkänslor . Vi ska äta kakan inte kommentera den eller fotografera den. Att veta att ett ägg innehåller xx många kalorier är oviktigt, det är bara stressande och pressande.

Jag rekommenderar Råvaror, alltså livsmedel i sin renaste form.

Motionen

Kroppen vill röra på sig. Här är det faktiskt vardagsmotionen som är viktigast. Rör dig i vardagen. Ta helst en DR ( dagens raska) om dagen. Om du rör på dig daligen, maratontränar, cyklar flera mil om dagen eller motsvarande blir din ”motion” att sitta still på en stol.   Jag får känslan av att många är jagade i samhället, jagade av prestation, stress, chefer,  eller av frun/ mannen. Eller vad som helst.

Om du känner dig jagad? Vad skulle hända om det som jagade dig, kommer ifatt dig. Hur skulle du må?

Positivt tänkande

Vilka tankar tänker du om dig själv? Älskar du dig själv? Ställ dig naken framför spegel och säg ” Jag älskar mig, jag älskar varje cell som utgör mig själv”  och mena det!

Återhämtning

Jobba lagom – Gå hem från jobbet! Ta aldrig med jobbet hem. Kom ihåg att det bara är ett jobb och att livet är där du spenderar dina dagar. Hur vill du ha det?

Sov –  Vakna utvilad, för mig är antal timmar oviktigt.  5 timmars riktig sömn är viktigare än 8 timmars störd sömn.

Allt hör ihop och påverkar vårt allmäntillstånd, hur vi mår och vad vi presterar.

Föreställ dig att du sovit dåligt, då äter man dåligt (gärna fett, socker ) äter man dåligt orkar man inte röra på sig och det blir en ond cirkel med flera negativa tankar om sig själv.

Ha en bra dag

Annons
Annons