Annons
Annons

Gör din egen nicecream på banan så här. Bilder och text

Anna Ledberg

Groddat är godast
9 maj, 2017
Gör din egen nicecream på banan så här. Bilder och text

Idag tänkte jag ha lite kockskola!
Min specialitet är att göra glass på bananer och jag tänkte faktiskt visa hur man gör.

  1. Börja med bananer! Massor. De SKA vara brunpickiga och halvmörka. Räkna med 5-6 bananer per portion. Men affären ger ju bort dessa, eftersom ingen köper dem:D
  2. Skiva bananerna och lägg i frysen. Minst 1 timme.
  3. Bild nedan: Lägg banerna i en matberedare och mixa. De blir smuliga. 
Annons
  • Fortsätt mixa. Mixa länge, banerna blir smuliga först – det är helt rätt.
  • När du mixat och eventuellt tillsätt vatten ser bananglassen ut så här. Bild ovan. Fortfarande lite smulig.
  •  Fortsätt att mixa tills smeten blir len. Nu är bananglass smeten klar. Tillsätt bär, frukter, eller chokladpulver, vaniljpulver eller vad du gillar.
    Själva mixningen tar säkert en 5-7 minuter beroende på din matberedare, så ger inte upp.
  • Lycka till!

    Ps… min favorit är med smaken jordnötssmör och chokladpulver.

    Annons
    Annons