Annons
Annons

Frukt och bär remmar / läder.

Anna Ledberg

Groddat är godast
29 oktober, 2015
Frukt och bär remmar / läder.
Dela inlägget

Det här måste vara bland det godaste jag vet. Remmar eller fruktläder som det också kallas.

Untitled-1
Jordgubbsremmar

Jag vet att det inte är jordgubbssäsong just nu. Men de går självklart att göra med andra bär, frukter och dyligt.

Hur som helst, jag var här om dagen tvyngen att frosta av min frys och där fanns hela mitt jordgubbslager från i somras då vi var på självplocket. Och då passade det att göra remmar.

Annons

Fruktremmar / fruktläder

Mixa frukt eller bär i din matberedare till en slät massa. Om frukten är sur tillsätt någon banan eller dadel. Bred ut på ett bakplåtspapper och torka i ugnen på cirka 40 grader. Var noga med att du brer ut tunt och jämt.

Äppelremmar / läder

Skala, kärna ur och koka äpplen mjuka, tillsätt kryddor, ( kanel, malen kryddnejlika eller annat. ) Använd en tesil / teboll om du vill låta de hela kryddorna vara med kastrullen när du kokar. 
Häll bort vattnet. Bred ut på bakplåtspapper och torka i ugnen på cirka 40 grader.  För mig tog det cirka 30 timmar och mitt i allt fick vi en ny ugn.
Bred ut tunt, max 1,5 mm och jämt annars torkar den ojämnt. ( Gäller för alla remmar du gör) 

IMG_8392 IMG_8393

Jag är sugen på att göra något med saffran, vilket bär / frukt skulle passa tror du? ( Som är i säsong) 

Varmt lycka till att skapa ett nyttigt godis.

Annons
Annons