Annons
Annons

Furikake

Anna Ledberg

Groddat är godast
31 juli, 2015
Furikake
Dela inlägget

Furikake är en japansk fröblandning som man strör över maten. Finns att köpa färdig att köpa i affären, men också enkel att göra själv. Egentligen ska det bara vara alger, svarta och vita sesamfrön i receptet men jag lade till lite solroskärnor och pumpakärnor och fick ett ”försvenskat recept.”

Furikake

1 ark nori, klippt i mindre bitar eller körd i matberedaren
2 kaffemått svarta sesamfrön
2 kaffemått vita sesamfrön

Annons

2 kaffemått solroskärnor
2 kaffemått pumpakärnor

Gör så här:

IMG_8195
Rostas

Rosta alla frön i en torr stekpanna. Låt svala och häll sedan upp i en vacker burk tillsammans med noribitarna.

Furikaken strös ovanpå maten och passar utmärkt på t ex lax, en asiatisk sallad, eller nudlar. Jag gillar det också på broccoli.

Våga prova.

IMG_8201
På broccoli tillsammans med soja. Min favorit.

IMG_8202

Annons
Annons