Groddat är godast

Raw kolasås

Mmmmm! Den här var god!

En kolasås som är god och nyttig ( are) än köpt!

Raw kolasås

10 dadlar
2 msk kokosolja
1,5 -2 dl havremjölk  eller annan nöt/ frömjölk
1 krm vanlijsocker

Mixa allt i din höghastighetsmixer till en slät sås.
Det är inte mitt recept utan kommer från vegorätt på svt

 

 


yoghurtglass

Ett glassigt förslag! En hemgjord glass gjord på yoghurt och färsk frukt och bär.

Yoghurtglass 3 formar

1 banan

3/4 äpple

2 dl  naturell yoghurt 3%

Mixa allt  slätt med tex en mixerstav. Lägg i lite färska bär som smultron och blåbär i glassformarna häll sedan ”smeten” över  och ställ sedan i frysen helst över natten.

PhotoGrid_1437463680772


Blåbärsmoothies och glass

Nu är blåbären klara, i alla fall i våran skog. Passa på och plocka, tycker jag.

Jag gillar verkligen blåbärssmoothie så här kommer några recept:

Blåbär och Kiwismoothie

Blötlägg
0,5 dl havre och 5 incabär över natten
Låt rinna av i en sil under tiden du förbereder resten:
3 kiwis
1 dl frysta blåbär
2 tsk hampaproteinpulver
1 tsk agavesirap
Vatten
Börja med lagom vatten, det är lätt att fylla på mer om det behövs. Mixa. Klart.

En svensk klassiker 1 glas
1,5 dl mellanmjölk
0,5 banan
1dl frysta blåbär
1 dl havregryn
Vatten.
Mixa. Klart att servera.

Blåbärsglass

blåbärsglass

 

Mixa 1 avokado med cirka 200 gram frysta blåbär. Supergott och nyttigt.

Tips! Styckefrys blåbären redan när du plockar dem så blir de inte som en isklump utan lättare att hantera. Lägg ut bären en och en på en bricka, när de fryst flytta över till påsar.

Ha en underbar dag!

 


Vaniljglass med hallon, lakrits och limesås *mejerifri*

Vaniljglass med hallon, lakrits och limesås 

Hallonsåsen var supergod och jag ser den i många andra sammanhang. För oss som älskar lakrits, alltså!

 

 

Vaniljglass 2 glassar
2 dl cashewnötter blötlagda
4 dl vatten
1-2 tsk vaniljsocker
1 dadel
Mixa allt i en höghastighetsmixer. Häll i glassformar och ställ i frysen.

Hallon, lakrits och limesås
Kommer tyvärr inte ihåg hur mycket jag hade av allt, men blandade bara ihop färska hallon, färskpressad lime och lakritspulver och lite vatten i min mixer. Gott blev det!

 


Chokladglass med hallon! Helt naturlig! 100% eko! Utan mejeri!

Idag har jag och Elin haft glassfabrik! Vi har experimenterat fram nya smaker och smakat oss igenom en palett med härligheter!

Vi vill börja med att presentera en chokladglass gjord på cashewnötter och kakao med en härlig botten av den godaste hallonsås.   ( Tips…. Sen kommer en vaniljglass med hallon, lakrits och limesås…..)

IMG_8089

Du behöver:
En stark mixer eller matberedare. Jag gjorde först i min matberedare med fick flytta hela smeten till min starka mixer.

Chokladglass på cashewnötter cirka 2 st

2 dl blötlagda cashewnötter
1 msk kakao
1-2 msk houng
0,5-1 dl vatten

Mixa allt till en jämnsmet. Häll i glassformar, spar lite plats för hallonsåsen och låt frysa nån timme.

Hallonsås – det blir sås över. Spara till t ex pannkakor, till yoghurten…

1 dl hallon
agavesirap
Mixa allt till en slät sås. Häll över chokladglassen. Frys igen.


Päronglass på 1årskalaset

I går bjöd vi på spontat 1 årskalas och jag gjorde en päronglass som blev mycket uppskattad av barn och vuxna.

IMG_7804

päronglass med mandelströssel

Päronglass med mandelströssel

Mixa mandel till strössel i din matberedare.Ställ åt sidan.
Skala och dela päron i mindre bitar, styckefrys.. Detta moment bör med fördel förberedas minst 1 timme innan glassen ska tillredas.

Lägg  päron och avokado i din matberedare och mixa, eventuellt får du tillsätta lite kallt vatten. Mixa till en sorbetlikande massa.

Servera strösslet på glassen, dock inte till barnen.

IMG_7807


Man måste tydligen hata måndagar!

Jag gillar alla dagar! Vad tråkigt det måste kännas om hela livet, alla vardagar bara är en transportsträcka till helgen.  Fem av sju dagar känns som avgrunden och man kan inte göra något för man jobbar. Vilken inställning! Fy vilket tråkigt liv?

20140730_121425

Glass till frukost

Varför begränsa sig, varför bara äta godis på lördagar, varför inte få äta glass till frukost? Varför spara allt till helgen?

Jag frågade Elin vilken hennes favoritdag var och hon sa fredag och lördag för då är det fredagsmys och lördagsgodis. Varpå jag snabbt frågade om hon inte ville äta godis varje dag. Eller glass innan middagen – självklart ville ju hon det. ( Rawfood baserad glass och godis är ofta nyttigare än vanlig mat, särskilt den mat som serveras som standard i ett familjekök. Viktigt om man tänker NPT)

Vad vill jag säga med detta inlägget egentligen?

Börja leva nu. Spar inte allt till helgen, njut av livet. Gör saker som är kul, det kanske kräver att du går upp två timmar tidigare så att du har tid att göra din hobby på morgonen innan jobbet. Njut av dagen. Tänk på hur du spenderar din tid; Jobbar hela dagen, äter, kommer hem ser på TV hela kvällen?

Finns det tid för något annat än bara det vanliga? Vad skulle det vara för något som får dig att börja leva?  ( Saker som inte går ut över andra utan som du kan göra ganska lätt, tvinga inte någon vara barnvakt för att du ska dra iväg och fiska och vara borta helger)

Jag förstår att man måste jobba men känn dig inte fast, som ett kugghjul i maskineriet där du tjänar din chef. Känn dig fri, känn att du gör det du vill! I alla fall tillräckligt ofta.


Grönkålsglass! Recept sökes!

Green Wave Smoothie Pops

Det här låter spännande och gott i mina öron. Jag hittade bilden och blev faktiskt mycket, mycket sugen på att göra glass på grönkål.  Men  bilden kom inte med något recept… Vad tror du? Gott eller äckligt?

Har du tips på något bra recept?

Egentligen borde man  göra en grönkålssmoothie som man sedan fryser i glassformar, eller?


Blåbärsglass till lunch!

Här serveras det ”efterrätter ” till lunch, frukost och middag. Inga konstigheter att få blåbärsglass till lunch eller jordgubbstårta till frukost.;)

 

Min blåbärsglass: 2 skålar

1 avokado

200 gram frysta blåbär

Det hade jag i idag men självklart kan du lägga i acai, eller smaksatta med citron eller vanilj… Tex!

Och ja! Jag ser hellre att Elin äter avokado och blåbär än köp-köttbullar och pasta!

20140730_121425