Annons
Annons

Grönkålschips

Njut av annorlunda snacks till helgen. Här är recept på grymt goda grönkålschips. Från bloggen Rawfoodfamiljen: "Vet nog ingen som inte har gillat dessa chips, måste vara godaste sättet att äta grönt på."

Redaktionen

18 februari, 2013
Grönkålschips
Dela inlägget

Njut av annorlunda snacks till helgen. Här är recept på grymt goda grönkålschips. Från bloggen Rawfoodfamiljen: ”Vet nog ingen som inte har gillat dessa chips, måste vara godaste sättet att äta grönt på.”

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Christopher och Therese Argus, som skriver bloggen Rawfoodfamiljen.
www.kurera.se/rawfoodfamiljen.

Ingredienser

1 1/2 liter färsk grönkål
2 msk olivolja
1/2 tsk celtic eller havssalt
1/2 – 1 tsk chipotle
2 msk flytande honung

Gör så här

Ta bort grönkålens mittenstam och skär eller riv kålen till mindre bitar.
Blanda olivoljan, honung, salt och eventuellt lite chipotle i en stor bunke.
Lägg ner kålen och massera in oljeblandningen med händerna.
Lägg chipsen på en plåt och torka i vanlig ugn på max 50 grader med ugnsluckan öppen lite på glänt – i flera timmar.
Du kan även torka dessa i cirka 135 grader i 15 minuter, chipsen blir då inte raw men betydligt nyttigare än konventionella chips.

Annons
Annons