Annons
Annons

Grönsakspytt med marinerad tofu och glasnudlar

En god grönsakswok som ger en bra mättnadskänsla.

Redaktionen

7 februari, 2013
Grönsakspytt med marinerad tofu och glasnudlar
Dela inlägget

God grönsakswok som ger en bra mättnadskänsla.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm, som bloggar om mat för Kurera.se.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Ingredienser

Marinerad tofu
275g naturell tofu
1/2 dl japansk soya, jag använde tamari
1 msk sesamfrö
1 tsk riven färsk ingefära
1 klyfta riven vitlök
1/2 tsk chiliflakes
2 msk citronsaft

Grönsakspytt med tofu och glasnudlar
1-2 msk kokosolja med smak
2 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 msk riven ingefära
200 g röd paprika skuren i bitar
1 liten zucchini, skivad
275 g marinerad tofu
örtsalt och ev svartpeppar

Gör så här

Marinerad tofu
Blanda alla ingredienser till marinaden.
Skär tofun i bitar/tärningar och lägg i marinaden.
Ställ kallt och låt den stå och dra åt sig i kylen minst 30 minuter.

Grönsakspytt med tofu och glasnudlar
Hetta upp kokosoljan och bryn grönsakerna cirka 5 minuter.
Tillsätt tofu, ingefära, sesamfrön och kryddor och stek ytterligare 5- 10 minuter beroende på hur al dente du vill ha dem.
Koka nudlar enligt anvisning på paketet i lite grönsaksbuljong.
Servera.

Annons
Annons