Annons
Annons

Gurk- och citronsill

Enkelt, gott recept för alla sorters festligheter.

Redaktionen

21 mars, 2013
Gurk- och citronsill
Dela inlägget

Enkelt, gott recept för alla sorters festligheter.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm som bloggar om mat på Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Ingredienser

1 förpackning 5-minuterssill, ca 400g
1 citron
1/2 dl dill, hackad
1/4 bit gurka
1/2 saltgurka
5 skivor inlagd gurka
1/2 dl majonnäs
1/2 dl Crème fraîche
1 krm salt
Krossad svartpeppar

Gör så här

Skala och kärna ur gurkan. Skär den och de andra gurkorna i bitar.
Gnid citronen med vinäger för att få bort alla kemikalier och bakterier. Skölj i vatten.
Riv citronen och pressa ur saften av halva frukten.
Blanda citronsaft och skal med majonnäs och Crème fraîche.
Blanda ner gurka och den hackade dillen och smaka av med salt och svartpeppar.
Vänd ner sillen i blandningen.
Låt stå i kylskåp ett dygn innan servering.
Garnera med dillkvistar eller klippt gräslök.
Annons
Annons