Hälsocoachen

Gluten- och laktosfria pannkakor

Hur fint är inte vädret just nu?! Underbart! Just nu har jag fem dagar ledigt så ska passa på att njuta till fullo. 

Vid varma dagar klarar jag inte av att äta tunga måltider och då passar nyttiga pannkakor perfekt! Dessa är glutenfria, laktosfria, sockerfria, ekologiska, fiberrika, proteinrika och mycket nyttigare! 

Recept: 

Ca 4 port

5 ägg

6 dl laktosfri mjölk

2-3 dl havregryn

1 dl chiafrön

1 msk linfrön 

1 dl bovetemjöl

1 dl mandelmjöl

1 msk fiberhusk

1 msk kokosolja

Välj ekologiska varor och rör ihop alla ingredienser till en smet och låt stå en stund. Fiberhusken gör att smeten tjocknar efter ett tag. Blir det för tjockt tillsätter du bara mer mjölk. Stek i kokosolja och serberna med kvarg och bär. 

  Smaklig måltid! 


Laxröra på Midsommarmenyn 

Glad Midsommar på er! 

Dagen till ära måste jag tyvärr checka av lite jobb men sen blir det midsommarfirande med några vänner 🙂 Vad ska ni göra? 

Det roliga med svenska traditioner tycker jag är att det alltid ska inkluderas massor med mat, älskart! Är ingen sillfantast men lax och potatis är ett måste! Bjuder därför på ett recept på min bästa laxröra här. Lätt som en plätt att slänga ihop så passa på att prova den idag 🙂 

Ca 6 pers

200 g rökt lax

3 dl handskalade räkor

En burk med röd Rom

500 g laktosfri grekisk yoghurt

1 finhackad rödlök

1 1/2 dl ekologiska solrosfrön

1 1/2 dl ekologiska pumpafrön

1 msk ekologisk grönsakskrydda

1 dl ekologisk dill

Saften från 1 st ekologisk citron 

2 msk ekologiska chiafrön
Rör ihop alla ingredienser och servera med ex. färskpotatis. 

Smaklig måltid! 😀 

  


Boosta din frukost med frukt, gojibär och chiafrön

Älskar att det har kommit nektariner nu! Tillsammans med massa ekologiska frukter, bär, chiafrön och kvarg blir detta en riktigt vitamin– och antioxidantboost! 😀 

Jag tycker det är viktigt med börja dagen med ett näringsrikt mål, vi behöver ju bra med energi för att klara av saker och för att skydda oss från allt skadligt. Satsa på näringsrika mål hörni! 😀 

  


Gör din egen Granola

Hoppas ni har en bra helg so far! Till alla er som sprungit Göteborgsvarvet eller Toughest, BRA JOBBAT! 

Tänkte bjuda på mitt bästa Granolarecept, perfekt för en härlig söndagsfrukost kanske? Självklart glutenfri och laktosfri

Ca 1 liter Granola

3 dl Ekologiska havregryn

1/2 dl Eko. Chiafrön

1/2 dl Eko. Krossade Linfrön

1 dl Solrosfrön

1 dl Cacao Nibs (jag använder Superfruits) 

2 msk Baobab (Superfruit)

1 msk Lucumapulver (Great Earth)

1 msk Camu Camu (Great Earth)

1/2 dl torkade blåbär (Superfruit) 

1 dl grovhackade hasselnötter

1/2 dl grovhackade mandlar

Ca 1/2 dl Eko. Kokosolja

1 msk Agavesirap 

   
Rör ihop alla ingredienser så att allt är lite kladdigt att kokosoljan. Lägg utspritt på en ugnsplåt och grädda i ca 15 min på 150 grader. Håll uppsikt då det kan brännas lätt om man har några minuter för länge. 

Lycka till! 🙂 


Superfröet Chia – Chiapudding med saffran

Var du en av de som uppmärksammade Aftonbladets löpsedel och artikel om Chiafrön?

Kvällstidningen är inte ute och cyklar, Chiafröet är ett riktigt superfrö! En stor favorit i mitt eget kök. Jag använder fröet när jag bakar bröd, gör nyttiga pannkakor, i mina smoothies, i min egengjorda granola… listan kan göras lång! Precis som det rekommenderas äter jag minst en matsked chiafrön om dagen och det tycker jag du också ska göra! Anledningen? Chiafrön är fulla av protein, Omega-3, fibrer och antioxidanter. Kurera ger dig en guide här.

Jag tänkte tipsa om mitt recept på Chiapudding med saffran, gott och nyttigt! Visste du att saffran har en antidepressiv och lusthöjande effekt? Saffran är också bra för matsmältningen så passa på att äta saffran året om och inte bara under julen.

chiapudding med saffran

1 portion

1 dl Mandelmjölk
1,5 msk Chiafrön
1 krm Vanlijpulver
1 krm agavesirap
Några droppar av juicen från en apelsin
0,10-0,25 g Saffran

Blanda alla ingredienser i en skål och låt stå i några timmar eller över natten.
Klart!
Perfekt till frukost eller som mellanmål.